Ειδησεογραφικό site

Την Τετάρτη ξανά ενώπιον του ανακριτή ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου

73

Ενώπιον του ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, Ε. Νικόπουλου θα οδηγηθεί και πάλι την Τετάρτη  ο 29χρονος που συνελήφθη με την υποψία ότι εμπλέκεται στην υπόθεση αποστολής «τρομο-δεμάτων» στον πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον στον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Ο 29χρονος που επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα πήρε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα.

Μάλιστα, ο ανακριτής επέδωσε στους συνηγόρους του 29χρονου διάταξη λήψης dnα, οι οποίοι ζήτησαν εντός πενθημέρου να ορίσουν πραγματογνώμονα. Εάν στο μεσοδιάστημα ληφθεί από το νεαρό γενετικό υλικό με βίαιο τρόπο, τότε ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, θα προσφύγει στις αρμόδιες αρχές.

Να σημειωθεί ότι για τη δικογραφία που αφορά στην επίθεση Παπαδήμου, σύμφωνα με το σύνηγορο, ο 29χρονος αρνείται τη συμμετοχή του ατην οργάνωση Συνομωσία των Πηρύνων της Φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο 29χρονος αναμένεται να απολογηθεί στις 12 το μεσημέρι ενώπιον του πρώτου τακτικού ανακριτή για τα ευρήματα που του αποδόθηκαν κατά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο γενετικό υλικό του 29χρονου προέκυψαν τα εξής:

σε πειστήρια που βρέθηκαν – κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας στον 29χρονο συλληφθέντα και ειδικότερα σε συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου,

τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται, ως κύρια, και στα μίγματα γενετικών υλικών που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που βρέθηκαν – κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια της ίδιας σωματικής έρευνας και συγκεκριμένα σε καπάκι μπουκαλιού και σε πορτοφόλι.

καθώς και σε γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την 11 Μαΐου 2011.

Ο παραπάνω γενετικός τύπος ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο ατόμου, που ανιχνεύθηκε σε ταινία, σε έναν από τους οκτώ συνολικά παγιδευμένους με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) φακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

«Τον είχα δει και εγώ και η μεγάλη κόρη μου. Παιδί της διπλανής πόρτας δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα», λέει γυναίκα που διαμένει τα τελευταία χρόνια απέναντι από την πολυκατοικία στην οδό Αλκαμένους σε ισόγειο διαμέρισμα της οποίας βρέθηκε η γιάφκα του 29χρονου αντιεξουσιαστή που σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική φέρεται να είναι ο άνθρωπος που τον περασμένο Μάρτιο, έστειλε πακέτο-βόμβα στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μάιο στον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Η ίδια γυναίκα μάλιστα ήταν και αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψης του 29χρονου νεαρού ο οποίος σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο Εφέτη Ανακριτή.

Ο 29χρονος το τελευταίο διάστημα είχε νοικιάσει διαμέρισμα στην περιοχή της πλατείας Αττικής, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, εκεί όπου τα τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου συνελήφθη από την αστυνομία.

«Γύρω στις 6:20, ξύπνησα από την φασαρία. Άκουσα να φωνάζουν: «Ακίνητος, αστυνομία. Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα στο δρόμο κινητικότητα. Είδα κάποιους κυρίους με πολιτικά ρούχα και ένα ταξί. Αργότερα είδα τον ένα αστυνομικό με όπλο. Με είδε και μου είπε να μπω μέσα»,
 λέει η ίδια γυναίκα η οποία είδε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της τη σύλληψη του 29χρονου.

 

Δείτε την μαρτυρία της γειτόνισσας του 29χρονου 

Το διαμέρισμα – γιάφκα της οδού Αλκαμένους

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο, ο 29χρονος να προσπάθησε να μεταφέρει τη γιάφκα από την οδό Αλκαμένους σε διαμέρισμα στην περιοχή των Εξαρχείων το οποίο φέρεται να είχε νοικιάσει μέσω internet.

Η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε σήμερα τα ξημερώματα έφοδο στο ισόγειο διαμέρισμα, στο οποίο βρέθηκαν ένα λάπτοπ, ένα κινητό τηλέφωνο και ρουχισμός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 29χρονος συλληφθείς είχε νοικιάσει, το διαμέρισμα στα Εξάρχεια μόνο για το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Οκτωβρίου.

Σε αυτή την πολυκατοικία στα Εξάρχεια θα μετέφερε τον οπλισμό

Αυτό το στοιχείο κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα ίσως να λειτουργούσε ως «ενδιάμεση γιάφκα» μέχρι να μεταφερθεί ο οπλισμός σε νέο χώρο καθώς εκτιμούν ότι ο 29χρονος ίσως να είχε αντιληφθεί ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση και γι’ αυτό να επιχείρησε τη «μετακόμιση» από το διαμέρισμα της Αλκαμένους με ένα ταξί.

Αυτό είναι το διαμέρισμα – γιάφκα της οδού Αλκαμένους

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.