Ειδησεογραφικό site

Βίλα Podemos: Η επανάσταση τώρα δικαιώνεται!

1.355
Της Μαλένας Παππά
Φωτιά πήραν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το νέο απόκτημα του κομμουνιστή – αντικαπιταλιστή, Πάμπλο Ιγκλέσιας, γενικού γραμματέα του Αριστερού κόμματος, Podemos στην Ισπανία.

Βίλα με πισίνα στην κοινότητα Γκαλαπαγάρ, προάστιο της Μαδρίτης αγόρασε το ζεύγος Ιγκλέσιας – Μοντέρο. Το υπερπολυτελές σπίτι κόστισε σύμφωνα με τους ίδιους 540.000 ευρώ και θα αποπληρωθεί με δάνειο σε 30 χρόνια.

Ο 39χρονος Ιγκλέσιας και η 30χρονη Μοντέρο που σήμερα ζουν με ενοίκιο στην περιοχή Ρίβας-Βαθιαμαδρίδ, δήλωσαν ότι η νέα βίλα 250 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο επιφάνειας 2 στρεμμάτων με πισίνα καλύπτει τις ανάγκες τους, καθώς η Μοντέρο είναι έγκυος σε δίδυμα αγοράκια και επιπλέον στην περιοχή υπάρχει σχολείο που ακολουθεί εκπαιδευτικές μεθόδους και προγράμματα που συνάδουν με την ιδεολογία τους. Εκεί θα υπάρχει και περισσότερος χώρος για τα τρία σκυλιά τους, ενώ πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τους παπαράτσι που τους καταδιώκουν στην πόλη.

Με την αποκάλυψη, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης “ξέθαψαν” αμέσως τις δηλώσεις του ίδιου του Ιγκλέσιας το 2012, όταν ασκούσε σφοδρή κριτική στον τότε υπουργό Οικονομικών – και νυν αντιπρόεδρο της ΕΚΤ –  Λουΐς ντε Γίνδος, για την αγορά πολυτελούς διαμερίσματος ρετιρέ, κόστους 600.000 ευρώ.

Το επιχείρημα ανθρώπων των Podemos είναι ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις, αφού η βίλα Ιγκλέσιας-Μοντέρο προορίζεται για πρώτη κατοικία, ενώ το ρετιρέ του πρώην υπουργού ήταν επένδυση.

Καμία απάντηση όμως δεν φάνηκε αρκετή για να κοπάσει τη “θύελλα” που ξέσπασε με την αποκάλυψη. Στελέχη του κόμματος αρνούνται να συγχωρήσουν τη… δεξιά επιλογή μιας βίλας 250τμ με πισίνα και αξίας 540.000 ευρώ, του Ιγκλέσιας. Κατηγορούν το ζεύγος για προδοσία των αρχών των Podemos και ένταξή του στους κόλπους της μπουρζουαζίας!

Ο δήμαρχος της πόλης Κάντιθ, Χοσέ Μαρία Γκονζάλεθ, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ο κώδικας αξιών των Podemos δεν είναι μια τυπικότητα. Είναι μια δέσμευση του να ζεις όπως ο εργαζόμενος λαός ώστε να μπορείς να τον εκπροσωπείς.”

Μετά το κατακεραύνωμα από μέλη κομμάτων και πολίτες, ο αγωνιστής Ιγκλέσιας των Podemos, ανακοίνωσε εσωκομματικό δημοψήφισμα με ερώτηση: “Πιστεύετε ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο θα πρέπει να συνεχίσουν ως γενικός γραμματέας και ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος;.”, όπως δηλαδή θα γινόταν σε μία αντίστοιχη περίπτωση και στην Ελλάδα…

Τα σχόλια είναι κλειστά.