Ειδησεογραφικό site

Βγαίνουν μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ για τον απολογισμό της ήττας

93

Μόλις λίγες μέρες μετά την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, άνθρωπος του στενού προεδρικού περιβάλλοντος υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να ανοίξει συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα αίτια της ήττας». Αν και στο εσωτερικό του κόμματος, η τάση των 53+ είναι αυτή που πιέζει για συντεταγμένο απολογιστικό διάλογο, το συγκεκριμένο αίτημα φαίνεται ότι είναι διατασικό.

Άλλωστε, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης έσπευσε, να απαντήσει ότι «δεν γίνεται νέα αρχή χωρίς αυτοκριτική της προηγούμενης πορείας!».

Το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως είναι λογικό, απασχόλησε και τις τοποθετήσεις των στελεχών στην πρόσφατη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σημείωναν ότι «δεν έγινε ακόμα συζήτηση σοβαρή και οργανωμένη γιατί χάσαμε». «Είναι ανάγκη για έναν σε βάθος απολογισμό του κυβερνητικού έργου και της πορείας του κόμματος το προηγούμενο διαστήματα. Έτσι θα αποκαταστήσουμε την πολιτική μας αξιοπιστία σε όσους δεν μας ψήφισαν απέχοντας από τις εκλογές ή επέλεξαν άλλους χώρους», ήταν η σαφής τοποθέτηση του Γραμματέα του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη

Τα σχόλια είναι κλειστά.