Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Ο Παρασκευάς Αυγερινός αρχιτέκτονας του ΕΣΥ – Δοκιμάστηκε στην πανδημία και άντεξε

157

Τιμητική εκδήλωση, για τη συμβολή του Παρασκευά Αυγερινού στην συγκρότηση του ΕΣΥ και στην πολιτική σκακιέρα γενικότερα, έκανε το βράδυ της Τρίτης ο Κύκλος Ιδεών, όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, «μια ιδιαίτερη μεταρρυθμιστική εκδοχή της μεταρρύθμισης» και «αρχιτέκτονα του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη χώρα».

«Τέτοιες στιγμές ήταν αυτές που γίνονται όλη σου η ζωή», είπε ο κ. Αυγερινός ευχαριστώντας τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την Υγεία και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Ήταν εκεί κορυφαίες προσωπικότητες και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του επιστημονικού κόσμου: ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο πρώην υπουργός και καθηγητής, Τάσος Γιαννίτσης, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο καθηγητής στις ΗΠΑ-επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας για τον καρκίνο, Γιώργος Παυλάκης, ο πρώην υπουργός και καθηγητής, Γιάννης Μανιάτης, η Άννα Διαμαντοπούλου (επικεφαλής του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση), ο Γιώργος Φλωρίδης, ο πρώην και ο νυν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης και Ανδρέας Σπυρόπουλος αντίστοιχα, ο επικεφαλής της Μεταρρύθμισης και πλέον μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μεϊμάρογλου, ο γιατρός και στέλεχος της κεντροαριστεράς, Γιάννης Δατσέρης, οι πρώην Δήμαρχος και συνεργάτης του Π. Αυγερινού, Βασίλης Τράπαλης, οι κ.κ Κωνσταντινόπουλος, Σουμάκης, Μπουλμπασάκος, Κουτρουμάνης, Σιακαντάρης, άνθρωποι της οικογένειας Αυγερινού και πολλοί άλλοι.

Ο κ. Αυγερινός θέλησε να παραδώσει τη σκυτάλη στους ομιλητές της εκδήλωσης για την περιγραφή των αναγκαίων βημάτων στο κρίσιμο πεδίο της Υγείας, στηρίζοντας εκ των προτέρων τις μεταρρυθμιστικές προσεγγίσεις. Το λόγο για να αναλύσουν τις απόψεις τους έλαβαν στη συνέχεια οι τρεις ομιλητές: ο Χρήστος Δερβένης, Καθηγητής Χειρουργικής, Αντιπρόεδρος Κύκλου Ιδεών, η Αντωνία Κουτσούκου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας, Διευθύντρια της Α’ Πανεπιστημιακής κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και ο Γιάννης Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αναφερόμενος νωρίτερα στην πολιτική του αναφορά ο κ. Αυγερινός επεσήμανε ότι βρίσκεται στο πεδίο που διαμόρφωσε ο Αλέξανδρος Σβώλος και στο ΠΑΣΟΚ- «η πολιτική μου συνέχεια ήταν στο ΠΑΣΟΚ», εξήγησε ο κ. Αυγερινός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.