Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: «Ευρωπαϊκή ξεφτίλα» ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ευρωσοσιαλιστών

3.014

«Ευρωπαϊκή ξεφτίλα» χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το ενδεχόμενο μιας απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώξει την μεταπήδηση από την Ευρωπαϊκή Αριστερά στους Δημοκράτες Σοσιαλιστές ενόψει ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε εξαγωγή του κυνισμού και του ευτελισμού των αξιών που τα τελευταία χρόνια βιώνουμε στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΚΕΦιΜ και απαντώντας σε ερώτηση του Φιλελεύθερου, σχετικά με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο διήμερο ανταλλαγής ιδεών του γερμανικού σοσιαλιστικού κόμματος SPD, όπου ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για τον λαϊκισμό, ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε πως μια ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα, ενόψει ευρωεκλογών, θα αναδείκνυε το σύνολο της συμπεριφοράς της Κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα.

Υπογραμμίζοντας πως «ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν επιτραπεί, «θα βάλει κάθε ιδεολογικό κατεργάρη στη θέση του» σχολίασε καυστικά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ευρωπαική αριστερά και στην υποψηφιότητά του για πρόεδρος της Κομισιόν το 2014 λέγοντας ότι «η ευρωπαϊκή αριστερά κλαίει στα συντρίμμια της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο της Κομισιόν».

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του Πρωθυπουργού στις εργασίες του SPD ανέφερε ότι από τα λεγόμενά του προκύπτει ότι «ο «αντισυστημικός» έγινε οπαδός της Μέρκελ» και τώρα συνδαιτυμόνας του παρακμάζοντος SPD. Ο «Delivery boy»,όπως χαρακτήρισε ο κ. Βενιζέλος τον Α. Τσίπρα, «αναγνωρίζει ότι οι προηγούμενοι από αυτόν είχαν δίκιο και ότι ο ίδιος εξευτέλισε το εκλογικό σώμα με την μεταστροφή του μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

Με αποτέλεσμα, όμως, και η χώρα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να ζει «υπό το συλλογικό σύνδρομο της Στοκχόλμης», μιας και αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε εναλλακτική λύση.

«Η αντιπολίτευση επέδειξε τη μείζονα εθνική ευθύνη» σημείωσε υπογραμμίζοντας πως «αυτή η ψήφος της αντιπολίτευσης, τον Αύγουστο του 2015, δεν μπορεί να εξισορροπηθεί στατιστικά με μία έρευνα επί όλων των νομοσχεδίων, εδώ πρόκειται για μία καταλυτική ψήφο, αυτό είναι το γεγονός».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι αυτό είναι «το γεγονός το πολιτικό, που στην πραγματικότητα καθόρισε την παραμονή της χώρας στο Ευρώ και έδωσε την ευκαιρία στον κύριο Τσίπρα, αζημίως, να κάνει την πιο κυνική και ριζική μεταστροφή, αυτή για την οποία επαίρεται τώρα, εμφανιζόμενος στο SPD για να παραδώσει, προφανώς, την εντολή που είχε στις προηγούμενες Ευρωεκλογές ως επικεφαλής και διεκδικητής της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους της Ενωμένης Αριστεράς».

Τέλος ανέφερε ότι πλέον αποδεικνύεται πως «δεν υπάρχει κανένας αξιακός φραγμός, κανένα ηθικό σύστημα, δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο αναφοράς» και κατέληξε λέγοντας πως «υπάρχει απλώς ένα παιχνίδι ωμής εξουσίας, το οποίο παίζεται μπροστά στα μάτια μας, με πλήρη αίσθηση ελευθερίας να το παίζουν όσοι το παίζουν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.