Ειδησεογραφικό site

Βενεζουέλα: Σταμάτησαν και οι χημειοθεραπείες στα παιδιά με καρκίνο

147

Ο Νίκολας Μαδούρο επιμένει πως η κατάσταση στη Βενεζουέλα δεν είναι όσο τραγική περιγράφεται και τονίζει πως η χώρα του δέχεται συντονισμένη επίθεση σε οικονομικό επίπεδο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της. Η πραγματικότητα, ωστόσο, τον διαψεύδει. Μία χώρα που δεν μπορεί να φροντίσει το μέλλον της, τα παιδιά της, νοείται πως έχει φτάσει στο σημείο «μηδέν». Η Βενεζουέλα έφτασε ακριβώς σε αυτό το σημείο, καθώς έγινε γνωστό ότι σταμάτησαν -και- οι χημειοθεραπείες στα παιδιά με καρκίνο!

Ο τραγικός αντίκτυπος της κατάστασης που επικρατεί στη Βενεζουέλα, με την ηγεσία της να στρουθοκαμηλίζει από τη μία και τη διεθνή κοινότητα να κάνει τα στραβά μάτια από την άλλη, αδιαφορώντας επιδεικτικά για όσα συμβαίνουν, έχει αρχίσει πλέον να πλήττει το πιο ευάλωτο κομμάτι του πληθυσμού, τα παιδιά. Οι συνέπειες, όπως αποδεικνύεται, επεκτείνονται πλέον σε όλους τους τομείς.

Ο γιατρός του νοσοκομείου Παίδων στην πρωτεύουσα Καράκας, Dr. Jose Manuel de los Rios, αποκάλυψε ότι έχουν σταματήσει ο άκρως απαραίτητες για την επιβίωση των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο χημειοθεραπείες, καθώς οι εγκαταστάσεις καταστράφηκαν από τον Δεκέμβριο του 2017 και το προσωπικό μετατέθηκε σε άλλα νοσοκομεία.

Χιλιάδες παιδιά που πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, βρίσκονται πλέον στο έλεος της τύχης τους. Οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες, καθώς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και δη για παιδιά. Επισήμως δεν έχει καταμέτρηση για το πόσα παιδιά κατέληξαν εξαιτίας της αποχής τους από τη θεραπεία που τους χάριζε ελπίδα και ζωή.

Το τραγικό είναι ότι η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων κοστίζει σχεδόν 2.000 δολάρια, τα οποία ωστόσο δεν διαθέτει η διεύθυνση του νοσοκομείου.

Την Τρίτη, οκτώ μητέρες επισκέφθηκαν τη διοίκηση του νοσοκομείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να ενημερωθούν για το εάν και το πότε θα δοθεί λύση. Οργισμένες, με πλακάτ στα χέρια και την αγωνία αποτυπωμένη στο πρόσωπό τους, οι οκτώ γυναίκες έλαβαν υποσχέσεις, αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο ή δεδομένο.

Την ίδια στιγμή, η κρίση στη Βενεζουέλα συνεχίζεται και οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά εξακολουθούν να υπάρχουν, ενώ η Νίκολας Μαδούρο και οι συνεργάτες του απολαμβάνουν την πολυτέλεια της εξουσίας τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.