Ειδησεογραφικό site

Βενεζουέλα: Η σύζυγος του Λεντέσμα απευθύνει έκκληση για βοήθεια

48

Η σύζυγος του δημάρχου του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα, ενός από τους δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας που συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα, απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προς τη διεθνή κοινότητα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη, ενώ ζήτησε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εναντίον της χώρας της.

«Μάθαμε ότι ο Αντόνιο θα οδηγηθεί στη στρατιωτική φυλακή Ράμο Βέρντε (σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το Καράκας) ακόμα κι αν επίσημα κανείς δεν έχει ενημερώσει την οικογένεια» δήλωσε η σύζυγος του στελέχους της αντιπολίτευσης, Μίτσι Καπρίλες, που βρίσκεται την Ισπανία.

«Νιώθουμε πολύ μεγάλη αγωνία» έπειτα από αυτή την «απαγωγή», επισήμανε η Καπρίλες που καθόταν δίπλα στη μικρότερη κόρη του ζευγαριού, την Αντονιέτα.

Η στιγμή της σύλληψης του Λεντέσμα

Ο δήμαρχος του Καράκας, ο 62χρονος Αντόνιο Λεντέσμα, και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες συνελήφθησαν εκ νέου σήμερα τα ξημερώματα στις οικίες τους όπου τελούσαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η Μίτσι Καπρίλες, η οποία σχεδιάζει να επιστρέψει στη Βενεζουέλα τις επόμενες ημέρες, ευχήθηκε η Ισπανία και άλλες χώρες να στηρίξουν περισσότερο την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα.

«Αδέλφια σε ολόκληρο τον κόσμο, σας παρακαλώ, στρέψτε το βλέμμα σας στην χώρα μας, αυτό έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή (…) να πάρετε αποφασιστικά θέση κατά της δικτατορίας» στη Βενεζουέλα, τόνισε η ίδια.

Επιπλέον, διατύπωσε την ελπίδα η Ισπανία να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις διότι είναι «σημαντικό να κλείσουμε τις πόρτες σε ό,τι αφορά τον εμπορικό τομέα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.