Ειδησεογραφικό site

Βασίλης Κεγκέρογλου: «Το ΠΑΣΟΚ θέλει μια μεγάλη και ενιαία Παράταξη»

208

 

kegkeroglou

 

Για εξαπάτηση του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ και τον κ. Τσίπρα κάνει λόγο ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου. Υποστηρίζει ότι η μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής της ΔΗΣΥ, θα δώσει τη μεγάλη ώθηση, με στόχο τη δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, προσθέτοντας ότι θα αγωνιστούν για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην επόμενη Βουλή, προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν στις εξελίξεις και όχι για να διαδραματίσουν ρόλο συμπληρώματος.

Στον Χρήστο Δρούζια

 

Μετά το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ποια είναι τα επόμενα βήματα και πόσο αισιόδοξος είστε ότι θα καταφέρετε να ενώσετε την παράταξη;

Προχωράμε μπροστά με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, οδηγός όλων μας είναι οι ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου. Κορυφαίες διαδικασίες είναι η εκλογή επικεφαλής και το πρώτο συνέδριο της παράταξης. Η εκλογή επικεφαλής στοχεύουμε να αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία κινητοποίησης των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που θέλουν να συμμετάσχουν  στην ανασυγκρότηση της παράταξης.

Η μεγάλη συμμετοχή θα διασφαλίσει την ενότητα και θα δώσει νέα δυναμική στο εγχείρημα της δημιουργίας της μεγάλης Δημοκρατικής  Προοδευτικής  Παράταξης.

 

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ…

 

Στη συνέντευξή του στον «Guardian», ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε. Εσείς ποια θεωρείτε ότι είναι τα μεγαλύτερα;

Δεν είναι θέμα λαθών ή παραλείψεων ή αυταπατών, όπως πρόθυμα παραδέχθηκε ο κ. Τσίπρας. Με επικοινωνιακά κόλπα προσπαθούν να ελαφρύνουν τη θέση τους.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας εξαπάτησαν συνειδητά τον ελληνικό λαό και αυτό είχε πολύ βαρύ κόστος.

Μάταια προσπαθούν να αποδείξουν ότι τώρα το 2017, έχουμε επανέλθει στην κατάσταση του 2014. Αυτό επιδιώκουν και με τη λεγόμενη έξοδο στις αγορές. Είναι όμως έτσι; Κάθε άλλο. Ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι με βάση  τα οικονομικά στοιχεία έχουμε επανέλθει σε πλεονάσματα και σε θετικούς  ρυθμούς ανάπτυξης, αυτό έγινε με υπερβολικά  αχρείαστο κόστος για τη χώρα και τους πολίτες.

Υπέγραψαν 3ο αχρείαστο μνημόνιο, με επιπλέον δάνεια 86 δις , 12,5 δις ευρώ μέτρα και παρέδωσαν  τη δημόσια περιουσία στους δανειστές για 99 χρόνια.

Στη συνέχεια  με το μνημόνιο 3 plus επέβαλαν μέτρα 5 δις ευρώ για το 2019-2020, υπερφορολογώντας οικογένειες και επιχειρήσεις, ακόμη και τους ανέργους.

Οι δήθεν αριστεροί, χωρίς ντροπή κατήργησαν το ΕΚΑΣ, το επίδομα εργασίας για νέους έως 29 ετών και το επίδομα απροστάτευτου παιδιού!

Αυτά είναι ορισμένα από τα μεγάλα λάθη για τα οποία όταν έρθει η ώρα οι πολίτες που εξαπατήθηκαν θα τους τιμωρήσουν σκληρά.

 

Σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις παρατηρείται σημαντική πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η ΔΗΣΥ δεν φαίνεται να κερδίζει. Πού το αποδίδετε και  ποιος είναι για εσάς ο πήχης για τις επόμενες εκλογές;

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 είχαμε καθοδική πορεία, λάβαμε τα χειρότερα ποσοστά στην ιστορία μας. Από το Σεπτέμβριο του 2015 αυτό έχει αντιστραφεί. Με τις πρωτοβουλίες της Φώφης Γεννηματά από το στάδιο «μπαίνουμε, δεν μπαίνουμε στη Βουλή», έχουμε πετύχει να ξανασμίξουν τα σημαντικά κομμάτια της παράταξης και καταγράφουμε άνοδο, με διπλάσια ποσοστά δημοσκοπικά και κυρίως εμπεδώθηκε η προοπτική  για τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

Σήμερα οι  πολίτες του ευρύτερου  χώρου μας, περιμένουν την ολοκλήρωση των πρωτοβουλιών μας και θα ήταν βέβαια αφύσικο, αυτό που υποστηρίζουν ορισμένοι κακεντρεχείς, να μας είχαν επιλέξει πριν προχωρήσουμε…

Είμαι βέβαιος ότι με τη μεγάλη συμμετοχή τους στη διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής, θα δώσουν τη δύναμη και τη μεγάλη ώθηση για να πετύχουμε τον στόχο της δημιουργίας της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

 

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

 

Στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκφράζονται διαφορετικές απόψεις για τη μορφή που θα πάρει ο νέος φορέας. Προσωπικά είστε υπέρ του ενιαίου σχήματος, με αυτοδιάλυση των υπαρχόντων κομμάτων, ή μιας συνομοσπονδίας  δυνάμεων;

Όλοι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είμαστε υπέρ ενός  ενιαίου φορέα. Η μεγάλη πλειοψηφία θέλει την Ενιαία μεγάλη Πολυσυλλεκτική Παράταξη με εκλεγμένα όργανα και δημιουργική συνεργασία με τα κόμματα και τις κινήσεις που πήραν την πρωτοβουλία. Στο θέμα της πολυσυλλεκτικότητας τα κόμματα έχουν να προσφέρουν πολλά και ιδιαίτερα στις ερχόμενες εκλογές που θα είναι κρίσιμες και για τη χώρα αλλά και για την Παράταξη.

Σε αυτή τη κατεύθυνση ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι πολύ σημαντικός.

Ενιαία Παράταξη λοιπόν, μεγάλη, πολυσυλλεκτική, με εκλεγμένα όργανα σε όλα τα επίπεδα, με τη δημιουργική στήριξη όλων των κομμάτων/φορέων που πήραν την πρωτοβουλία και φυσικά όσων προστεθούν στην πορεία.

Το να μετατραπεί λοιπόν ένα κόμμα σε κίνηση ή τάση αυτό δεν μπορεί να επιβληθεί από άλλους, θα το αποφασίσει το ίδιο, χωρίς να είναι απαραίτητο να πράξουν το ίδιο και οι άλλοι κομματικοί σχηματισμοί που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

 

Αν στις επόμενες εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος και ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αρνηθούν την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, θα πάρετε την ευθύνη να οδηγήσετε τη χώρα σε δεύτερες κάλπες ή θα στηρίζατε  μια κυβέρνηση με ψήφο ανοχής;

Εμείς θα αγωνιστούμε για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην επόμενη Βουλή, για να μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε στις εξελίξεις και όχι για να διαδραματίσουμε ρόλο συμπληρώματος.

Αρνούμαστε  την παγίωση του μικρού τεχνητού δίπολου που διχάζει.

Εμείς επεξεργαζόμαστε και θα καταθέσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, ολοκληρωμένη πρόταση διακυβέρνησης στη βάση της εθνικής συνεννόησης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητες.

Είναι οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα πώς θα κυβερνηθεί η χώρα.

Εμείς έχουμε αποδείξει διαχρονικά την υπευθυνότητά μας απέναντι στη χώρα και τους πολίτες, ας το αποδείξουν και οι άλλοι.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.