Ειδησεογραφικό site

“Vasilikon”: Ένα ιστορικό ξενοδοχείο- έργο τέχνης στο κέντρο της Καλαμάτας!

134

Άνοιξε τις πόρτες του και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες της Καλαμάτας το ιστορικό ξενοδοχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, που ανακαινίστηκε εκ βάθρων, και πλέον παρέχει “βασιλικές” υπηρεσίες στους πελάτες του και επισκέπτες της πόλης. Το διατηρητέο κτήριο του 1888, το κτήριο που στέγασε το πρώτο ξενοδοχείο της πόλης,  στον πεζόδρομο της Αριστομένους ανακατασκευάστηκε, ώστε να αναδειχθεί η εσωτερική του αρχιτεκτονική, διατηρώντας παράλληλα όλα τα χαρακτηριστικά του στοιχεία, προσαρμοσμένο όμως στις σύγχρονες απαιτήσεις και πρότυπα της ξενοδοχειακής φιλοξενίας.

Δωμάτια με τα ονόματα των Μεσσήνιων βασιλιάδων

Το ξενοδοχείο λειτουργεί με στοιχεία Historic Boutique Hotel,  διαθέτει 9 δωμάτια με ξεχωριστό χαρακτήρα το καθένα. Εκείνο που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι η μοναδική τους ονοματοδοσία, καθώς δεν έχουν την κλασική αρίθμηση των ξενοδοχειακών δωματίων, αλλά ονόματα Μεσσήνιων βασιλιάδων, καθώς και του Θηβαίου στρατηγού Επαμεινώνδα.

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν έξυπνες τηλεοράσεις 43 ιντσών με αμφίδρομη επικοινωνία όπου μπορούν να δέχονται πληροφορίες για προσφορές από συνεργαζόμενα καταστήματα.
Το ξενοδοχείο διαθέτει υπερσύγχρονα μπάνια με ειδικό σύστημα απορρόφησης οσμών στις λεκάνες. Τα κρεβάτια είναι άνετα και διαθέτουν ανατομικά στρώματα της Μεσσηνιακής Στρωματοποιίας “Premium Strom” Παναγιώτη Τσόλκα. Ο σχεδιασμός και η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου έχει γίνει από την ιδιοκτήτρια Έφη Παπανικολάου.

Η θέα από τα δωμάτια-ο πεζόδρομος της Αριστομένους

Το “Vasilikon” κράτησε τα ιστορικά του στοιχεία και τη φυσιογνωμία και τον αέρα της παλιάς αρχοντιάς του κτηρίου. Ο ζωγραφισμένος διάκοσμος της οροφής, η μεγάλη εσωτερική ξύλινη σκάλα, το δώμα, αλλά και τα 9 δωμάτια διατήρησαν τα ιστορικά τους στοιχεία, ταυτόχρονα όμως προσαρμόστηκαν στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Κτήριο χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης

Στην είσοδο δεσπόζουν τα γλυπτά του Γιάννη Γκούζου

Εντυπωσιάζουν τα ταβάνια με τις περίτεχνες οροφογραφίες

Μία ιδιαίτερη σκάλα στενή μοναστηριακού τύπου οδηγεί στην σουίτα “Νικοτέλεια”

Το συγκεκριμένο διατηρητέο κτήριο έχει χαρακτηριστεί μαζί με άλλα 86 κτήρια της Καλαμάτας ως έργο τέχνης διότι όπως εξηγείται στην υπουργική απόφαση του 1987, “αποτελούν αξιόλογα και αντιπροσωπευτικά δείγματα της τοπικής αρχιτεκτονικής με επιρροές από τα νεοκλασικά πρότυπα, όπως αυτή διαμορφώθηκε στα τέλη του περασμένου αιώνα στην Καλαμάτα, επί πλέον επειδή η αρμονία των όγκων τους και τα αξιόλογα επιμέρους αρχιτεκτονικά και μορφολογικά τους στοιχεία προσδίδουν τον χαρακτήρα του έργου τέχνης”. Η ίδια απόφαση το χαρακτηρίζει και ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο λόγω του ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού και μορφολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει

Τα σχόλια είναι κλειστά.