Ειδησεογραφικό site

Βαρουφάκης για επέτειο δημοψηφίσματος: Η 5η Ιουλίου «γιορτή Δημοκρατίας»

2.557

Τι έγραψε στο Twitter ο πρώην υπ. Οικονομικών

«Γιορτή Δημοκρατίας» χαρακτηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης την 5η Ιουλίου, την ημερομηνία, δηλαδή, στην οποία διεξήχθη το δημοψήφισμα του 2015.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει την απόφαση των πολιτών ο πρώην υπουργός Οικονομικών έγραψε στο Twitter:

«Πριν 3 χρόνια οι πολίτες απέδειξαν ότι ένας λαός μπορεί να απεμπολήσει τον φόβο με τον οποίο μια μικρή, ανόητη, αυταρχική ολιγαρχία αποκλείει τον δήμο από την δημοκρατία χρεώνοντάς τον τις δικές της αμαρτίες & ζημίες την ώρα που τον λοιδωρεί. Η 5 Ιουλίου είναι Γιορτή Δημοκρατίας».

Yanis Varoufakis

@yanisvaroufakis

Πριν 3 χρόνια οι πολίτες απέδειξαν ότι ένας λαός μπορεί να απεμπολήσει τον φόβο με τον οποίο μια μικρή, ανόητη, αυταρχική ολιγαρχία αποκλείει τον δήμο από την δημοκρατία χρεώνοντάς τον τις δικές της αμαρτίες & ζημίες την ώρα που τον λοιδωρεί. Η 5 Ιουλίου είναι Γιορτή Δημοκρατίας

Με αφορμή, δε, τα όσα δήλωσε για το α΄ εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Κλάους Ρέγκλινγκ την Τετάρτη, ο Γιάνης Βαρουφάκης επιχείρησε να παρουσιάσει μια διαφορετική πρόταση, του Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Yanis Varoufakis

@yanisvaroufakis

Διαλέγετε και παίρνετε: Ρέγκλινγκ – «Μόνο στην Ελλάδα το πρόγραμμα διήρκεσε οκτώ χρόνια – Δισεκατομμύρια κόστισε ο Βαρουφάκης» https://twitter.com/Kathimerini_gr/status/1014430073171120128  Στίγκλιτς – Η ΕΚΤ στραγγάλισε την Ελλάδα – Λίγοι ΥπΟικ έχουν το ταλέντο του Βαρουφάκη για τα οικονομικά https://twitter.com/stiglitzian/status/1013412893977661440 

Joseph Stiglitz@stiglitzian
Απάντηση στον χρήστη @stiglitzian

Stiglitz: «Greece gave into being strangled by the European Central Bank. But it didn’t have to. Athens was already well into creating the infrastructure (an electronics payment mechanism under the new drachma) that would have eased a transition out of the eurozone.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.