Ειδησεογραφικό site

Τζορτζ Παπαδόπουλος: Η θλιβερή ιστορία του συμβούλου που «καίει» τον Τραμπ

54

Δεν γνωρίζω ποιο από τα δύο συμβαίνουν, ίσως και τα δύο, αλλά η περίπτωση του νεαρού Τζόρτζ Παπαδόπουλου, δείχνει τη μη σοβαρότητα του αμερικανικού πολιτικού συστήματος, αλλά και τη χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισε την εκστρατεία του για την Προεδρία ο σημερινός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια στιγμή αποδεικνύεται και η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε σοβαρά ζητήματα στην Ελλάδα και στην Ομογένεια, αναδεικνύοντας συλλήβδην σε σωτήρες όσους τυχόν έχουν μία θέση κάπου (ή νομίζουν πως έχουν) μη αντιλαμβανόμενοι ότι ακόμα και αν είναι μεγάλοι και τρανοί -ή λένε πως είναι- πρωτίστως εξυπηρετούν συμφέροντα, που θα μπορούσαν και να βρίσκονται απέναντι των ελληνικών.

Ο πρόεδρος Τραμπ είναι μία περίεργη κατάσταση από μόνος του και ουδείς το αμφιβάλλει. Τις προάλλες και εν μέσω σοβαρών κρίσεων, συζητούσε με κάθε σοβαρότητα για τα 15ποντα της συζύγου του Μελάνια -πληροφορούμαι ότι είναι μία καλή και σοβαρή μητέρα- τα οποία αντιλαμβάνομαι ότι συμπεριέλαβε στο πρωτόκολλο του Λευκού Οίκου!
Το να έχει ο κ. Τραμπ, για ένα φεγγάρι, σύμβουλο το νεαρό Παπαδόπουλο είναι μία λογική υπόθεση, υπό την έννοια ότι δεν έβρισκε κανένα άλλο. Ήταν η εποχή που ο κ. Τραμπ ενώ ήταν πρώτος στις δημοσκοπήσεις, αποτελούσε το «ανέκδοτο» της προεκλογικής εκστρατείας των Ρεπουμπλικάνων και ουδείς τον λάμβανε στα σοβαρά.

Ήταν σύμβουλος ο νεαρός Παπαδόπουλος στο σημερινό πρόεδρο; Βεβαίως και ήταν για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα. Και μέσα στη μη σοβαρότητα που κυριαρχούσε στην προεκλογική του εκστρατεία, ο καθένας έκανε του κεφαλιού του. Ο ομογενής σύμβουλος ήταν και στην περίφημη συνάντηση του κ. Τραμπ με τους διευθυντές και αρχισυντάκτες της Washington Post, η οποία κατέληξε σε φιάσκο. Και όταν η καλή εφημερίδα αμφισβήτησε τις ικανότητες του νεαρού, ο τότε υποψήφιος και σήμερα πρόεδρος έσπευσε να τον υποστηρίξει.

Τι συνέβη και μετά από λίγο χρονικό διάστημα, ο Παπαδόπουλος χάθηκε από τα δημοσιογραφικά και πολιτικά ραντάρ είναι ένα θέμα. Τον έδιωξαν λόγω της υπόθεσης που μόλις αποκαλύφθηκε ή ήταν άλλοι οι λόγοι; Διότι όταν άρχισαν να σοβαρεύουν τα πράγματα έκαναν αισθητή την παρουσία τους πρώην στρατηγοί που άρχισαν να συμβουλεύουν τον Τραμπ. Και οι πρώην στρατηγοί δεν ήθελαν να συνεργάζονται με ένα πιτσιρικά, ο οποίος είχε και περίεργες ιδέες για τη Ρωσία, υπό την έννοια ότι έδειχνε «φιλορωσικές τάσεις».

Βέβαια, δεν θα αποκλείσω ότι του έκαναν τεράστια ζημιά και οι δικοί μας πολιτικοί «φωστήρες» που είδαν ξαφνικά το «κελεπούρι», που θα έλυνε τα προβλήματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Τον περιέφεραν σε προεδρικά μέγαρα και υπουργεία, και στις εκκλησιές της Δράμας ως το «μεγάλο έπαθλο». Μερικοί δημοσιογράφοι γνωρίζαμε νωρίς ότι είχε φύγει από την εκστρατεία του Τραμπ, ακόμα και όταν παρουσιάστηκε στην Αστόρια για να υποστηρίξει τον τότε υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Δεν είχε καμία σχέση με το επιτελείο του Τραμπ. Και όταν τα δελτία ειδήσεων κραύγαζαν για τον σύμβουλο του Τραμπ που αναλαμβάνει θέση στο Λευκό Οίκο, γνωρίζαμε ότι ο νεαρός Παπαδόπουλος είχε «φαγωθεί». Γνώριζε και η ηγεσία της Ομογένειας, διότι προσπάθησαν να πείσουν τον Ρεινς Πρίμπους στην παντοδυναμία του να τον προσλάβει και αυτός είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι.

Το μείζον θέμα είναι ότι ένα νεαρός ομογενής βρίσκεται στο κέντρο ενός σκανδάλου και εάν αποδειχθούν οι κατηγορίες θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραίτηση του Ντόναλντ Τραμπ. Στο μεταξύ, τα μέλη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, που παλεύουν καθημερινά και με πάθος για το καλό όνομα της Ελλάδας, θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα, χωρίς να έχουν την παραμικρή ευθύνη. Η προεδρία Τραμπ, για όσο καιρό διαρκέσει, θα είναι πλέον «εχθρική» προς την Ομογένεια, ενώ οι Δημοκρατικοί θα ανακηρύξουν σε ήρωα το νεαρό Ππαδόπουλο.
Όπως και να έχουν τα πράγματα πρόκειται για μία πολύ, μα πάρα πολύ, θλιβερή ιστορία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μετά τη νίκη του Τραμπ, την επομένη μέρα, ένας εκ των συγγενών του, έδωσε 13 συνεντεύξεις σε μία μέρα, ασκώντας μία απίστευτη «παραφιλολογία» εις βάρος του Τζόρτζ Παπαδόπουλου. Τον εμφάνιζε ως τον άνθρωπο που θα έσωζε την Ελλάδα. Κάποια στιγμή μου τηλεφώνησε «να βοηθήσω» διότι, όπως μου είπε, παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του. Δεν παραποιήθηκε τίποτα. Ο συγγενής του αυτός του είχε δώσει, εκείνη την ημέρα, τη χαριστική βολή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.