Ειδησεογραφικό site

Τζανακόπουλος: «Ηρεμήστε, για τα F-16 θα δώσουμε 1,1 δις σε βάθος 15ετίας»

36

Στη γραμμή που χάραξε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για τα χρήματα που θα δοθούν για την αναβάθμιση των F-16 όπως αυτή συζητήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη στον Λευκό Οίκο εμφανίστηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αφού χαρακτήρισε υπερβολικό το θόρυβο για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε στη συνέντευξή του στο Real FM ότι η πραγματική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό θα είναι της τάξης των 1,1 δισ. ευρω.
Υποστήριξε, δε, ότι η επιβάρυνση θα γίνει σε βάθος 10-15 ετών!

«Η συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16, στην οποία χαίρομαι που επιμένουν όλοι τόσο πολύ, αποτελεί καταρχήν μία αναγκαία συμφωνία για να μην απαξιωθεί ένας πολύ μεγάλος στόλος αεροπλάνων για τον οποίο Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ με τις συμφωνίες που έκλειναν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες έχουν δαπανήσει δεκάδες δισ. Σε ότι αφορά το κόστος αυτής της αναβάθμισης, σε ότι αφορά τον ελληνικό προϋπολογισμό θα είναι ύψους 1,1 δισ., το σύνολο βεβαίως της συμφωνίας είναι 2,4 δισ. αλλά αυτά δεν επιβαρύνουν τον ελληνικό προϋπολογισμό, είναι το σύνολο του προϋπολογισμού του έργου. Το 1,1 δισ. θα επιβαρύνει τον ελληνικό προϋπολογισμό σε ένα βάθος 10ετίας, 15ετίας» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Νομίζω, λοιπόν, ότι πρόκειται για μία συμφωνία η οποία είναι επωφελής, στο βαθμό βεβαίως που την εντάσσουμε στο συγκεκριμένο πλαίσιο, δηλαδή στο πλαίσιο της αεράμυνας της χώρας και εκτιμώ ότι όλη η φασαρία που έχει γίνει είναι ολίγον υπερβολική» κατέληξε για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.