Ειδησεογραφικό site

Τζανακόπουλος: Ηγεμονική γραμμή στη ΝΔ η ακροδεξιά ρητορική

200

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να ισχυριστεί ότι οι μαθητικές καταλήψεις είναι υποκινούμενες από τη Χρυσή Αυγή ωστόσο υπογράμμισε πως στο εσωτερικό της μαθητικής κοινοτητας υπάρχει ένα ρεύμα που φλερτάρει με την ακροδεξιά

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε απόψε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Αναφερόμενος στις μαθητικές καταλήψεις σε 527 σχολεία απέφυγε να ισχυριστεί ότι είναι υποκινούμενες από τη Χρυσή Αυγή ωστόσο υπογράμμισε πως στο εσωτερικό της μαθητικής κοινοτητας υπάρχει ένα ρεύμα που φλερτάρει με την ακροδεξιά. Σημείωσε επίσης ότι ορισμένα συνθήματα που ακούστηκαν στις κινητοποιήσεις, όπως το «η δημοκρατία πουλήσε τη Μακεδονία» είναι φασιστικό τύπου

Για την εξέλιξη αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέρριψε την ευθύνη στη ΝΔ λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή, ηγεμονική γραμμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ακροδεξιά ρητορική.

Το «ρεύμα Σαμαρά Βορίδη Γεωργιάδη έχει νομιμοποιήσει φασιστικές πρακτικές και αντιλήψεις» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σημείωσε μάλιστα ότι η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών αντέγραψε σε ανακοίνωσή της τη δήλωση του Χρήστου Παππά της Χρυσής Αυγής!

Το μείζον θέμα αφορά πλέον την στάση που πρέπει να κρατήσουν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου προκειμένου να ηττηθεί ο φασισμός και η ακροδεξιά μέσα στα σχολεία είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.