Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Θα κατεβάσω πρόσωπο-έκπληξη στην Αθήνα -Δεν ξέρει να χάνει

3.119

«Στο δήμο Αθήνας, θα κατεβάσω πρόσωπο – έκπληξη «που δεν ξέρει να χάνει»» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της τηλεοπτικής του συνέντευξη στον Alpha.

Αυτό αποκάλυψε ο «Βηματοδότης» όπως επίσης και ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να μπει σε άλλες λεπτομέρειεςπλην του ότι το όνομα του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινωθεί μέσα στον Νοέμβριο.

Ολοι έσπευσαν να διερωτηθούν φυσικά για ποιο πρόσωπο πρόκειται. Από την «ορολογία» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας («δεν ξέρει να χάνει»), το μυαλό αρκετών πήγε σε αναγνωρίσιμο πρόσωπο του αθλητικού χώρου με μεγάλες διακρίσεις και επιτυχίες στο παλμαρέ του. Ωστόσο ουδείς είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το παραμικρό.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι στο μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονος προβληματισμός για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας ο οποίος εκτός από ουσιαστική σημασία έχει και σημειολογική για το κόμμα που θα στηρίξει τον νικητή.

Η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη προβληματίζει έντονα τους ιθύνοντες της Κουμουνδούρου, καθώς οι κρυφές δημοσκοπήσεις τον θέλουν να εκκινεί από μια «βάση» της τάξης του 30%. Διαθέτει αναγνωρισιμότητα, είναι νέος, με επιτυχημένη αυτοδιοικητική εμπειρία και διείσδυση στον κεντρώο χώρο.

Επίσης, υπολογίσιμη θεωρείται και η υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου ο οποίος θα στηριχθεί από το Κίνημα Αλλαγής και διαθέτει «αστικά χαρακτηριστικά» αλλά και αξιόλογη αναγνωρισιμότητα.

Αντιθέτως, οι υποψήφιοι που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν φαίνεται να «περπατάνε» δημοσκοπικά, είτε δεν επιθυμούν οι ίδιοι. Στο τραπέζι έπεσαν μια σειρά από ονόματα:

Ο καθηγητής Νίκος Μπελαβίλας, πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., δημόσια αρνήθηκε την πρόταση η οποία υπεβλήθη αρμοδίως.

Ακούστηκε επίσης το όνομα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη αλλά δεν περπάτησε – άγνωστο από ποια πλευρά.

Εν συνεχεία ακούστηκε το όνομα της Κατερίνας Παναγοπούλου, συζύγου του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, η οποία επ’ εσχάτοις ορίστηκε άμισθη σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Διασποράς. Σενάριο το οποίο πολύ σύντομα διαψεύσθηκε.

Ορισμένοι πρότειναν και το όνομα του Λευτέρη Παπαγιαννάκη -γιου του ιστορικού στελέχους της ανανεωτικής Αριστεράς Μιχάλη Παπαγιαννάκη – ο οποίος είναι αντιδήμαρχος Αθηναίων για το μεταναστευτικό. Ο Λ. Παπαγιαννάκης στηρίχθηκε από την ΔΗΜΑΡ και προτάθηκε ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ωστόσο τα όργανα του ΚΙΝΑΛ επέλεξαν τον Π. Γερουλάνο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ήταν επίσης όνομα που ακούστηκε ως ένα από τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα που απολαύουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού όπως και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Τελευταία ακούγεται το όνομα του νεότατου (35χρονου) υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου αν και στις δημοσκοπήσεις δεν «ανιχνεύεται» εύκολα λόγω μη αναγνωρισιμότητας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.