Ειδησεογραφικό site

Tσίπρας: Θα ήμουν ανόητος αν έκανα πρόωρες εκλογές – ΚΙΝΑΛ: Δείγμα ευφυίας να ξέρει κανείς πότε να αποχωρήσει

698

 

Με βολές εναντίον της αντιπολίτευσης επανήλθε στο θέμα του χρόνου των εκλογών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Από τη Θεσσαλονίκη που βρέθηκε σήμερα και κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι θα ήταν ανόητος αν προχωρούσε σε πρόωρες εκλογές, ενώ η κυβέρνησή του έχει ακόμη έναν χρόνο θητεία μετά την έξοδο από το μνημόνιο. Θα ήταν λοιπόν «ανόητος να μην το ζήσει κι αυτό», να είναι δηλαδή, πρωθυπουργός μιας χώρας που αποφασίζει μόνη της.

Στις δηλώσεις του κ.Τσίπρα, αντέδρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης ο οποίος έσπευσε να σχολιάσει ότι «δεν αποτελεί ένδειξη ανοησίας για έναν Πρωθυπουργό να ξέρει πότε πρέπει να αποχωρήσει, αντιθέτως είναι δείγμα ευφυΐας. Εκτός κι αν ο μόνος στόχος είναι η παραμονή στην καρέκλα της εξουσίας με κάθε τρόπο, ακόμα και με σφαγή των συντάξεων».

Η Νέα Δημοκρατία σχολίασε εμμέσως το ζήτημα των εκλογών, στην ανακοίνωση που εξέδωσε επ΄αφορμή των δηλώσεων Τσίπρα για το Σκοπιανό, σύμφωνα με τις οποίες θα αποτελέσει μεγάλη νίκη να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το Μακεδονία. Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε: «Ο Πρωθυπουργός που έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις διαπραγματεύσεις που έκανε για την Ελλάδα, είχε το θράσος σήμερα να ισχυριστεί ότι η Κυβέρνησή του επιδιώκει να πάρει πίσω και όχι να δώσει μια ονομασία στα Σκόπια. Προφανώς θεωρεί νίκη για τη χώρα μας ένα απαράδεκτο όνομα όπως αυτό της “Μακεδονίας του Ίλιντεν” το οποίο συζητά με τον κ. Ζάεφ», και πρόσθεσε σε ό,τι αφορά τις εκλογές: «Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα να πάρει, είναι η απάντηση που του αξίζει στις εκλογές για το αχρείαστο τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε, κόβοντας ξανά συντάξεις και μισθούς μετά την υποτιθέμενη καθαρή έξοδο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε δημοσιογράφο στη Θεσσαλονίκη, στην ερώτηση «τον Οκτώβριο του 2019 θα ψηφίσουμε και για πρωθυπουργό και για δήμαρχο;», απάντησε:

«Κοιτάχτε, έχω επανειλημμένως τοποθετηθεί για το θέμα που με ρωτάτε, το θέμα των εκλογών. Νομίζω ότι κατ΄αρχάς θεσμικά έχουμε ήδη πάρει την απόφαση να πάρουμε την πρωτοβουλία να απεμπλακούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Από κει και πέρα γνωρίζετε ότι η θητεία της παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται το φθινόπωρο του 2019. Έχω πολλάκις τοποθετηθεί γι’ αυτό και με την ευκαιρία του ερωτήματός σας να το επαναλάβω: Τρία χρόνια τώρα παλεύω και παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Και με το που θα βγει η χώρα απ’τα μνημόνια θα έχουμε μπροστά μας ως κυβέρνηση άλλο ένα χρόνο -με βάση τη συνταγματική μας θητεία- για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα έργο – σ’αυτά τα πλαίσια βεβαίως που έχουμε τα δημοσιονομικά- αλλά ένα έργο το οποίο δεν θα είναι στα πλαίσια των συμφωνιών μας με τους εταίρους και της στενής πειθαρχίας και επιτροπείας αλλά θα ‘ναι οι δικές μας αποφάσεις, το δικό μας έργο. Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος για να μην επιθυμώ να το ζήσω κι αυτό, να είμαι ένας πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αποφασίζει μόνη της κι όχι κάτω από την αυστηρή επιτροπεία».

«Τώρα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας «γιατί διαρκώς δυνάμεις της αντιπολίτευσης επιμένουν σ’ αυτό, είναι προφανές γιατί επιμένουν. Διότι ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. Γνωρίζουνε ότι αν αυτό συμβεί θα υποστούνε κατά πάσα πιθανότητα μια ήττα δεινή και στις επόμενες εκλογές γι’ αυτό θέλουν να μην προλάβει αυτή η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά να διαχειριστούμε τη χώρα σε καθεστώς ελευθερίας και μη μνημονιακής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.