Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Προτείνει Σκουρλέτη για γραμματέα του κόμματος

151

Σε διεργασίες ανανέωσης και ισχυροποίησης του κόμματος και της κυβέρνησης, προκειμένου να ανταποκριθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στα αυξημένα καθήκοντα, προκλήσεις και αναγκαιότητες της νέας περιόδου, προχωρά από σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αρχής γενομένης με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Αυτή την ώρα, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Τσίπρας εισηγείται, κατά πληροφορίες, την εκλογή νέου γραμματέα στην ΚΕ, προτείνοντας για τη θέση αυτή τον μέχρι σήμερα υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη -γεγονός, που αναμένεται να «πυροδοτήσει» εξελίξεις και αναφορικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Είναι η πρώτη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάγεται μετά τα μνημόνια, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του και μίλησε για ένα σημαντικό βήμα, ώστε να προχωράμε «χωρίς άλλα μαρτύρια της σταγόνας και διαρκείς εκβιασμούς».

«Οσο και αν κάποιοι το υποτιμούν είναι ένα ιστορικό γεγονός» τόνισε. «Τα τελευταία χρόνια η χώρα έγινε σκιά του εαυτού της και τα κοινωνικά δικαιώματα εξαφανίστηκαν. Και κάποιοι είχαν πει ότι τα μνημόνια είναι ευλογία» σημείωσε.

Όπως είπε, στην εποχή των μνημονίων υπήρξε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, αυτή του 2015. Ο λαός δεν αφέθηκε στη μοίρα του και πήρε στα χέρια του τις εξελίξεις. Ηταν ένα ιστορικό «ως εδώ» του λαού. Δεν ήταν άλμα στο κενό αλλά δυο πολύ συγκεκριμένα πράγματα: απόδοση διαχρονικών ευθυνών και εμπιστοσύνη στη μοναδική πολιτική δύναμη που δεν δίστασε να μπει στη φωτιά της μάχης.

«Όταν αναλάβαμε την βαριά ευθύνη γνωρίζαμε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη, αλλά και το ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ναρκοθετήσει κάθε βήμα» συμπλήρωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.