Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας σε Στόλτενμπεργκ: Ζήτησε βοήθεια από το ΝΑΤΟ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε ο

190

Την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για 3,5 μήνες χωρίς καμία κατηγορία στην Τουρκία ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από το ΝΑΤΟ να αναλάβει πιο ενεργητικό ρόλο, καθώς με βάση το άρθρο 1 της Συμμαχίας, το ζήτημα αφορά δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται χωρίς κατηγορητήριο για μεγάλο διάστημα.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Συζήτησαν για τη συμφωνία με τα Σκόπια

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε περίπου 20 λεπτά, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σύμφωνα με τη συμφωνία, το πλαίσιο είναι σαφές και πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να γίνει πρόσκληση του ΝΑΤΟ στα Σκόπια.

Από την πλευρά του, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ συμφωνεί με αυτό το πλαίσιο, θέση που επανέλαβε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, γεγονός που κατά την ελληνική πλευρά δηλώνει ότι υπάρχει διασφάλιση των θέσεών μας για το ζήτημα και πως η συμφωνία δεν έχει «παραθυράκια».

Τα σχόλια είναι κλειστά.