Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας και Καμμένος σκηνοθετούν την πτώση τους!

356

«Καθήμεθα επί ηφαιστείου». Τα ιστορικά πρωτοσέλιδα της 16ης Ιουλίου 1965 περιέγραφαν την Αποστασία ως προοίμιο επικείμενων δεινών τα οποία δεν άργησαν να ενσκήψουν στην Ελλάδα δύο χρόνια αργότερα με τη στρατιωτική χούντα. Μισό αιώνα μετά, η Ιστορία αναζητεί πεδίο πρόσφορης εφαρμογής αλλά δεν φαίνεται να το καταφέρνει ούτε ως κακέκτυπο επανάληψης.

Του Δ. Γιαννακόπουλου

Ο κυβερνήτης Τσίπρας και ο συγκυβερνήτης Καμμένος προσπαθούν να πείσουν ότι ο αρχηγός της ΝΔ σε συνεννόηση με τα ντόπια συμφέροντα επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος και την πτώση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προφανώς γελώντας ακόμη και οι ίδιοι με τα όσα λένε. Δεν υπάρχει προηγούμενο αιφνίδιας πτώσης ελληνικής κυβέρνησης χωρίς… έξωθεν παρέμβαση. Κανένα και ποτέ. Όπως κανείς ξένος και ποτέ δεν στήριξε τόσο πολύ όσο τώρα την οποιαδήποτε κυβέρνηση, πόσω μάλλον την παρούσα που προέρχεται από τις συνεργασίες των άκρων, των ρεβιζιονιστών και των ρεφορμιστών.
Στις 21 Ιουνίου η διεθνής και ευρωπαϊκή κοινότητα ανακοίνωσε πανηγυρικά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Τον Σεπτέμβριο η 83η ΔΕΘ θα ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί κορυφαίους πολυεθνικούς κολοσσούς των ΗΠΑ, καθώς η Έκθεση είναι για πρώτη φορά αφιερωμένη στους Αμερικανούς. Πριν από δύο εβδομάδες υπεγράφη η καταρχήν συμφωνία για αναγνώριση των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία» , για τη «Μακεδονική γλώσσα» και γενικώς για καθετί που ανοίγει τον δρόμο στις αλυτρωτικές ορέξεις των γειτόνων κατ’ απαίτηση του ΝΑΤΟ. Μόλις την Τετάρτη ο πρωθυπουργός επέστρεψε από το Λονδίνο με ένα σωρό συμβόλαια στην τσάντα του από κορυφαία funds τα οποία θα στηρίξουν την επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές χρήματος και του απευθείας δανεισμού ενώ την ίδια ώρα οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν την εγχώρια πιστοληπτική ικανότητα.
Στο αυθόρμητο ερώτημα: «Ποιος λοιπόν θα ήθελε να ρίξει τον Τσίπρα από τη στιγμή που σύσσωμη η διεθνής κοινότητα στέκεται στο πλευρό του», η απάντηση έρχεται από τον διαγραφέντα βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας έχουν φτιάξει θεατρικό σενάριο αποχώρησης που θα φαίνεται ως πτώση προκειμένου να αναλάβει ο… επόμενος τις «καυτές πατάτες» του Σκοπιανού και των περικοπών σε μισθούς – συντάξεις. Μπορεί η απάντηση να εμφανίζει κενά, αφού είναι παγκοσμίως παραδεκτό ότι κανείς αρχηγός κράτους δεν θέλει να αφήσει τη θέση του, ωστόσο το έτερο σενάριο της «Αποστασίας» προκαλεί θυμηδία. Ιδίως όταν καταγγέλλεται κάτι τέτοιο από τον Π. Καμμένο με το… γνωστό παρελθόν των Π. Χαϊκάλη και Στ. Ξουλίδου. Αμφότεροι υποστήριζαν στα τέλη του 2014 ότι αποπειράθηκαν να τους εξαγοράσουν για να ψηφίσουν την πρόταση της ΝΔ για την Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά δεν αποδείχθηκε το παραμικρό.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
Ευφάνταστα λοιπόν σενάρια ή πραγματικά γεγονότα που εξελίσσονται στο προσκήνιο και μπορούν, αν συνδεθούν σωστά, να φωτίσουν την αλήθεια σε σχέση με όσα συμβαίνουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες με τις αποχωρήσεις των Γ. Λαζαρίδη – Δ. Καμμένου που έχουν ως συνέπεια την περαιτέρω μείωση της ούτως ή άλλως ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας;
Έχουμε και λέμε: Στις 12 Ιουνίου 2018, ώρες μετά το τηλεφώνημα Τσίπρα – Ζάεφ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου δηλώνει ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα ψηφίσει σε καμία περίπτωση συμφωνία για τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγα αυτού. Στις 14 Ιουνίου συγκαλείται η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Καμμένου δηλώνει: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παραμείνουμε ακλόνητοι στην απόφασή μας να μη στηρίξουμε απόφαση που στο όνομα της γειτονικής χώρας θα περιλαμβάνεται το όνομα της Μακεδονίας». Στις 16 Ιουνίου όμως καταψηφίζουν πλην ενός, του Δ. Καμμένου, την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης παρ’ ότι αυτή σχετίζεται άμεσα και μοναδικά με την καταρχήν συμφωνία των Τσίπρα – Ζάεφ για τη «Βόρεια Μακεδονία» και τη «Μακεδονική γλώσσα».
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ…
Ο βουλευτής διαγράφεται και έκτοτε καταγγέλλει ότι: α) οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσαν το Σκοπιανό ως αντάλλαγμα για το χρέος και β) οι κυβερνητικοί εταίροι θα προκαλέσουν πτώση της κυβέρνησης με σκοπό να φορτώσουν στον επόμενο πρωθυπουργό την κύρωση της τελικής συμφωνίας. Στις 20 Ιουνίου ο υπουργός Άμυνας συγκαλεί εκ νέου την Κοινοβουλευτική του Ομάδα μετά το πέρας της οποίας κατήγγειλε: «Κατά το πέρας της συνεδρίασης της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δέχθηκα σε προσωπικό λογαριασμό στο twitter μια κόπια ενός λογαριασμού ο οποίος δημοσίευσε το σύνολο των προσωπικών στοιχείων των βουλευτών, των στελεχών και των μελών των ΑΝΕΛ προκειμένου να ξεκινήσει ένα πογκρόμ απειλών σε όλη την Ελλάδα, κατευθυνόμενο από στελέχη της ΝΔ, όπως προκύπτει και από συγκεκριμένα sms που έφυγαν κατά λάθος και προς στελέχη των ΑΝΕΛ… Αυτές οι απειλές προχώρησαν σε κινητά τηλέφωνα, σε σταθερά τηλέφωνα οικιών και γραφείων βουλευτών αλλά και στελεχών των ΑΝΕΛ… Ζητάμε ομόφωνα, άμεσα δικαστική διερεύνηση με εμπλοκή του εισαγγελέα. Δίνουμε όλα τα κινητά τηλέφωνα της Κ.Ο. και των στελεχών μας στη διάθεση της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποδειχθεί ποιος προσπαθεί, ουσιαστικά, σε συνέχεια και αυτών που ειπώθηκαν στη Βουλή να καταλύσει το πολίτευμα…».
Έλεγε ακόμη ότι: «οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν εξαγοράζονται ούτε διαπραγματεύονται…» σημειώνοντας πως επιχειρήθηκε απόπειρα εξαγοράς δύο βουλευτών του την παραμονή της ψηφοφορίας για την πρόταση δυσπιστίας. Την επομένη, στις 21 Ιουνίου, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Π. Σγουρίδης μίλησε με ονόματα σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Οι βουλευτές μας κ. Λαζαρίδης και κ. Κατσίκης δέχονται απειλές για τις ζωές τους και θα προχωρήσουμε σε ενέργειες. Έχουν απειλήσει και εμένα… Υπάρχουν και από το Διαδίκτυο απειλητικές αναφορές. Είναι άδικο οι ΑΝΕΛ να άρουν τον σταυρό των αμαρτιών και των πολιτικών λαθών όλων αυτών που μας κουνούν το δάχτυλο σήμερα. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε καθαρή θέση».
Την Τρίτη ο παραιτηθείς Γ. Λαζαρίδης επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε απειλές – ύβρεις για να στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας, τις οποίες γνώριζαν μία βδομάδα νωρίτερα ο αρχηγός του κόμματός του, ο αντιπρόεδρος και όλη η Ελλάδα από τη στιγμή που αποφάσισαν να το κοινοποιήσουν. Επίσης, είπε ότι αποχωρεί επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος απέρριψε την πρόταση των ΑΝΕΛ για την υπερψήφιση της τελικής συμφωνίας από 180 βουλευτές, παρ’ ότι αυτό το κείμενο δεν θα έλθει -κατά την κρίση του- ποτέ στη Βουλή προς ψήφιση αλλά και να έλθει δεν πρόκειται να ψηφίσει κανείς «ΑΝΕΛίτης».
ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ
Κι ενώ ο Π. Καμμένος στις 20 Ιουνίου δήλωνε υπερηφάνως ότι οι βουλευτές του δεν εκβιάζονται, ο Τ. Κουίκ έλεγε την Τρίτη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη για τον παραιτηθέντα Λαζαρίδη: «Είναι σαφές ότι δεν άντεξε τον δρόμο της ευθύνης και των εθνικών συμφερόντων. Προφανώς, δεν αντέχουν κάποιοι, είτε πιεζόμενοι-εκβιαζόμενοι από απειλές ακόμα και κατά συγγενών τους είτε διότι προβάλλουν επιχειρήματα τα οποία η κυβέρνηση τούς τα αποδομεί… Το θέμα του πώς θα ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ότι θα το συνεννοηθούν οι δύο εταίροι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν θα έρθει στη Βουλή. Δεν είναι κάτι που το κουβεντιάζουμε από τώρα».
Γιατί παραιτήθηκε λοιπόν τώρα ο Λαζαρίδης από τη στιγμή που από τις 20 Ιουνίου ήταν γνωστή η διαφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους 180; Πώς είναι δυνατόν η είδηση της παραίτησής του να έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία; Τι βάση μπορεί να έχουν τα σενάρια συνωμοσίας όταν γνωστοποιούνται στα ΜΜΕ από τα «θύματα» πριν εξυφανθούν;

Τα σχόλια είναι κλειστά.