Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας για μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης: Χρέος τιμής στα θύματα των ναζί

88

 

Ως ένα χρέος τιμής απέναντι σε όλους όσοι εξοντώθηκαν από τους ναζιστές και ως σημαντικό όπλο στη μάχη κατά της λήθης χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το Μουσείο του Ολοκαυτώματος που θα χτιστεί στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην τελετή για τη θεμελίωση του έργου ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θέλουμε αυτό εδώ το Μουσείο να είναι μία διαρκής υπενθύμιση για το πού μπορούν να οδηγήσουν ο φασισμός, ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και οι πρακτικές της βίας εναντίον οποιουδήποτε θεωρείται διαφορετικός».

«Δεν θα αδιαφορήσουμε απέναντι στις σκιές που εμφανίζονται στην Ευρώπη» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αποκάλυψε πριν από έναν χρόνο τον είχαν επισκεφθεί ο πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος της πόλης και του είχαν ζητήσει τη βοήθειά του. «Δεν πίστευαν ότι θα κινούσαμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες γρήγορα. Εκδώσαμε, όμως, το Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τη χρήση γης και τους όρους δόμησης, οι οικοδομικές εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι ώστε να ολοκληρωθούν το 2020» ειπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης το Γερμανικό δημόσιο «η συνεισφορά του οποίου έχει και συμβολική σημασία», το ίδρυμα Νιάρχος αλλά και τους διάφορους δωρητές

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι για λόγους συμβολικούς τα πρώτα δένδρα που θα φυτευτούν «θα τα φυτέψουμε μαζί με τον Ισραηλινό. Είναι ελιές γιατί το δέντρο αυτό είναι σύμβολο της ειρήνης προκειμένου να προχωρήσει η φίλια και η αλληλεγγύη των λαών».

Τα σχόλια είναι κλειστά.