Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας, αρχηγός με ημερομηνία λήξεως: «Mea culpa» η απλή αναλογική

313

O Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ παραδέχθηκε πως ήταν λάθος του η απλή αναλογική.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τη φράση «Mea culpa», που στα λατινικά σημαίνει «λάθος μου». Ήταν η περίφημη έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου για το Νταβός και τη συνάντηση με τον Οζάλ.

Τσίπρας: Mea culpa η απλή αναλογική, ήταν ένα όραμα που δεν περπάτησε
«Μας στοίχισε πάρα πολύ. Θέλω να είμαι ειλικρινής, χωρίς να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Η απλή αναλογική λειτούργησε ουσιαστικά σε μια προοπτική κατακερματισμού των δυνάμεων που θα μπορούσαν να συνεργαστούν προκειμένου να κάνουν κυβέρνηση. Εμείς στηρίξαμε την επιλογή που κάναμε το 2016, τα κόμματα του προοδευτικού χώρου την απέρριψαν και αυτό νομίζω συνέτεινε καθοριστικά ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Η ΝΔ είχε μια σαφή θέση, την απέρριπτε και ήθελε αυτοδυναμία, εμείς μιλούσαμε για την ανάγκη συνεργασίας, άρα λοιπόν αυτή η στάση των υπολοίπων κομμάτων ακύρωσε αυτή τη στρατηγική επιλογή. Μπορώ σήμερα να σας πω mea culpa. Η απλή αναλογική ήταν ένα όραμα που δεν περπάτησε».

Σε ερώτηση εάν το παίρνει επάνω του, απάντησε: «Εντάξει, εγώ έχω την ευθύνη, οι ηγέτες έχουν πάντα την ευθύνη για τις συλλογικές αποφάσεις».

Τσίπρας για το αν θα παραιτηθεί
«Όλοι θα κριθούμε στις εκλογές, προφανώς και εγώ» είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κάνοντας λόγο για κρίσιμη αναμέτρηση.

Ερωτηθείς εάν θα παραιτηθεί σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Θα κάνουμε ταμείο τις 26 Ιουνίου και θα πάρουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις».

Στο ερώτημα της Σίας Κοσιώνη εάν υπάρχει «σκορδαλιά χωρίς σκόρδο» (αναφερόμενη σε προηγούμενη δήλωση του κ. Τσίπρα), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χαμογελώντας: «Όλα υπάρχουν»

Τα σχόλια είναι κλειστά.