Ειδησεογραφικό site

Τσακώθηκε με μεθυσμένο φίλο του, τον κατέβασε από το ΙΧ και τον σκότωσε διερχόμενο όχημα

321

Ηταν Μάρτιος του 2011, όταν ο 24χρονος Λευτέρης Μαθιουδάκης από την Μάρθα Ηρακλείου είχε βγει με τους φίλους του νυχτερινή βόλτα. Τίποτα, δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε.

Ο νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή σε δρόμο κοντά στον κόμβο Σκαλανίου καθώς παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από διερχόμενο όχημα.

Ο φίλος του, που ήταν μαζί άκουσε έναν θόρυβο και καθώς γύρισε το βλέμμα του, είδε τον Λευτέρη Μαθιουδάκη αιμόφυρτο, πεσμένο στο οδόστρωμα, σύμφωνα με το cretalive.

Ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα. Στο σημείο δεν εντοπίστηκαν καν ίχνη τροχοπέδησης και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Τι είχε συμβεί πριν την τραγωδία

Η παρέα του Μαθιουδάκη, αποτελούμενη από τέσσερα συνολικά άτομα, είχε βγει βόλτα σε Χερσόνησο και Ηράκλειο, γυρίζοντας διάφορα μπαρ. Κατά την επιστροφή ο Λευτέρης Μαθιουδάκης άρχισε να καυγαδίζει με έναν από τους συνεπιβάτες. Ο καβγάς άναψε λόγω του υπερβολικού αλκοόλ και η κατάσταση ξέφυγε, όταν η μύτη του ενός άνοιξε μετά από μπουνιά. Ο οδηγός σταμάτησε δύο φορές το αυτοκίνητο, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, για να σταματήσει την φασαρία και να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ωστόσο, η κατάσταση δεν εξομαλύνθηκε.

Βλέποντας πως τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου, αποφάσισε να σταματήσει και να κατεβάσει τον Μαθιουδάκη και έναν ακόμη φίλο τους στο δρόμο προς Σκαλάνι, λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα. Παράλληλα τηλεφώνησε στον αδελφό του 24χρονου λέγοντας τι έχει συμβεί και του υπέδειξε το σημείο ώστε να παραλάβει τον αδελφό του. Πριν φτάσει, όμως, στο σημείο, αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε τον Λευτέρη Μαθιουδάκη.

Οι γονείς του 24χρονου ζητούν απαντήσεις και υποβάλλουν μήνυση κατά του οδηγού του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο γιος τους και ο φίλος του λίγο πριν την τραγωδία. Η υπόθεση ανασύρεται από το αρχείο και ο οδηγός και φίλος των παιδιών παραπέμπεται να δικαστεί για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε, την Τετάρτη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου το οποίο έκρινε κατά πλειοψηφία ένοχο για την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης τον οδηγό και φίλο του 24χρονου, όπως αναφέρει το cretalive. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στην πράξη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος και τού επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Είναι μία απόφαση που ήδη συζητείται έντονα στους νομικούς κύκλους.

Ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής κ. Γιώργος Κοκοσάλης έκανε λόγο «για μία εξόχως νομικά μα προπαντός κοινωνικά σημαντική απόφαση με πολλούς συμβολισμούς κι αποδέκτες. Είναι φανερό ότι το Δικαστήριο απέδωσε δικαιοσύνη και συνάμα έδειξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίζουμε τον συνάνθρωπό μας επί τη βάσει αλληλεγγύης και αμοιβαίας προστασίας. Αισθάνομαι την ανάγκη εκ μέρους της οικογένειας του αείμνηστου Λευτέρη να ευχαριστήσω την Ελληνική Δικαιοσύνη, για την δικαίωση και την ανάπαυση της ψυχής του αδικοχαμένου παιδιού».

Τα σχόλια είναι κλειστά.