Ειδησεογραφικό site

Τσακαλώτος προς ΔΝΤ: Θα κάνουμε ό,τι συμφωνήσαμε, τίποτα περισσότερο και τίποτε λιγότερο

30

Μήνυμα στο ΔΝΤ ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε πιέσεις, για να κόψει άλλο τις συντάξεις, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στην εκδήλωση «BBC World Questions: Europe and Greece», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, πως το ΔΝΤ «μας πιέζει πάρα πολύ, με τρόπο όμως που δεν έχει οικονομική λογική, και μας ζητάει να κάνουμε πολύ περισσότερα μέτρα σε σχέση με τα συμφωνηθέντα το καλοκαίρι».

Στο σημείο αυτό ο υπουργός Οικονομικών επέκρινε το Ταμείο για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας. Σε ερώτηση του συντονιστή δημοσιογράφου για το αν με αυτό εννοεί πως η κυβέρνηση θα υποκύψει ή όχι στις «πιέσεις», ο κ. Τσακαλώτος φάνηκε να τραβάει μια κόκκινη γραμμή ανάμεσα στους όρους που συμφώνησε με τους Ευρωπαίοι και στους όρους που θετει το ΔΝΤ.

«Θα κάνουμε ό,τι συμφωνήσαμε τον Αύγουστο. Τίποτα περισσότερο, αλλά και τίποτε λιγότερο» ανέφερε.

Σε άλλο σημείο, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως συνιστά «ζήτημα επιβίωσης» για την κυβέρνηση η αποτελεσματικότητά της στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Έδωσε μάλιστα συνέχεια και στο σίριαλ της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ αναφορικά με τη λίστα Μπόργιανς, λέγοντας πως το 2012 η κυβέρνηση έκανε τα «στραβά μάτια».

Τα σχόλια είναι κλειστά.