Ειδησεογραφικό site

Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χουλιαράκης μένουν στις Βρυξέλλες για συνομιλίες

28

«Θα μείνουμε εδώ για να κλείσουμε τα βασικά θέματα» είπε ο υπουργός Οιοκονομικών – Επιταχύνονται οι συνομιλίες, περνάνε σε δεύτερη μοίρα τα τεχνικά ζητήματα

Παραμένουν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρώτης υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, που θα συνθέσουν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, στο πλαίσιο των συζητήσεων για την αγορά εργασίας και το φορολογικό.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο κ. Τσακαλώτος, μετά την εισήγηση των θεσμών, της κυβέρνησης και του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αποφασίστηκε εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για τα ανοιχτά ζητήματα.

«Η ιδέα είναι ότι πρέπει να αλλάξεις τη σειρά, να αφήσεις τα τεχνικά ζητήματα. Θα μείνουμε εδώ να κλείσουμε τα βασικά θέματα» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ανέφερε επίσης ότι, κατά τις επαφές πριν από το Eurogroup, αλλά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, διαπιστώθηκε η πρόοδος.

Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να σημειωθεί πρόοδος στις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν στις Βρυξέλλες.

Είπε ότι στόχος είναι να κάνουμε ουσιαστική πρόοδο, ώστε να επιστρέψουν οι θεσμοί και να επιτευχθεί μία συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι, ερωτηθείς σχετικά κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξήγησε για ποιον λόγο οι συνομιλίες θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες.

«Ο βασικός λόγος που οι αποστολές (των θεσμών) πηγαίνουν στις πρωτεύουσες των χωρών, είναι για να συγκεντρώσουν στοιχεία και να μιλήσουν με κόσμο. Αυτή η δουλειά σε μεγάλο βαθμό έχει γίνει. Πλέον, οι βασικές επιλογές στα μεγάλα ζητήματα δεν απαιτούν στοιχεία και τεχνικές αναλύσεις, αλλά διαπραγματεύσεις και αυτό θα γίνει εδώ, στις Βρυξέλλες, τις επόμενες ημέρες και στο κατάλληλο επίπεδο» είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο επικεφαλής των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης διευκρίνισε ακόμη ότι ο ίδιος δεν θα εμπλακεί σε αυτές τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, οι οποίες θα γίνουν, όπως είπε, ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική πλευρά, στην οποία θα είναι άμεσα εμπλεκόμενοι και οι υπουργοί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.