Ειδησεογραφικό site

Τρύφων Αλεξιάδης: Εφιαλτική η κατάσταση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

252

alexiadis770«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω την απαίτηση της τρόικας για φορολογία 50% στα εισοδήματα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Βρισκόμαστε στην μέση μιας δύσκολης και σκληρής διαπραγμάτευσης, δεν είναι κάτι απλό και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, πρόσθεσε, μιλώντας στη Φαίη Μαυραγάνη στο κανάλι «Ε».

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θέλει να αλλάξει η κατάσταση αυτή, «είναι μια εφιαλτική κατάσταση η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και για να σταματήσει αυτό πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε φορολογικά εισπρακτικά μέτρα γιατί θα αυξηθούν περισσότερο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία δεν είναι μια υπερφορολόγηση και αύξηση των φόρων, «πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος για το ποιοι φόροι πρέπει να αυξηθούν και ποιοι να μειωθούν».

Τέλος για το πότε θα ανοίξει το taxisnet ο κ.Αλεξιάδης είπε ότι αυτό θα γίνει το άλλο Σαββατοκύριακο 19-20 Μαρτίου καθώς υπήρξε καθυστέρηση από τον αρχικό στόχο που ήταν το Φεβρουάριο και οι δόσεις θα έιναι όσο το δυνατόν περισσότερες.

Όσο για τις αποδείξεις δήλωσε ότι και αυτός τις μαζεύει: «Πρέπει να τις μαζεύουμε όλες» για την ώρα, μέχρι να εισαχθούν οι διατάξεις για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.