Ειδησεογραφικό site

Τρέμει ο Τσίπρας το ενδεχόμενο εκλογής προέδρου από τη βάση

91

Για τις αρχές του 2020 παραπέμπεται το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία, που συνεδρίασε για δεύτερη ημέρα υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Το επόμενο διάστημα, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ανασυγκρότηση του κόμματος και η εγγραφή νέων μελών «κυρίως από τον κόσμο της νεολαίας που αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως την κυρίαρχη προοδευτική δύναμη», όπως ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας συμφώνησαν με την αποτίμηση του Αλέξη Τσίπρα για το αποτέλεσμα των εκλογών. Κατά τη συνεδρίαση συζήτησαν στο οργανωτικό στήσιμο της διαδικασίας ανασυγκρότησης και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών.

Πάντως, το ενδεχόμενο εκλογής του προέδρου από τη βάση, που έχει προκαλέσει μικτές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τέθηκε, ούτε από τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε από κάποιο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Τα κομματικά στελέχη πάντως παραδέχονται ότι η διεύρυνση που έχει εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας είναι μεν αναγκαία, αλλά δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη.

Συγκροτούνται τρεις ομάδες εργασίας

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη η συγκρότηση τριών ομάδων εργασίας: Η πρώτη για την οργανωτική αναβάθμιση και ανασυγκρότηση με βάση και την ψηφιοποίηση του κόμματος, η δεύτερη για την πολιτική διακήρυξη που θα δίνει το στίγμα και την ταυτότητα στη νέα φάση και η τρίτη που θα δουλέψει σε βάθος χρόνου για να ετοιμάσει το συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί ως τις αρχές του επόμενου έτους.

Για να υπάρξει εγγραφή νέων μελών θα πραγματοποιηθεί καμπάνια μέχρι το τέλος του 2019.

Αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα συνεδριάσει η κοινή οργανωτική επιτροπή ανασυγκρότησης

Τα σχόλια είναι κλειστά.