Ειδησεογραφικό site

Travel App: Η εφαρμογή που δίνει λύσεις

28

Οι δύσκολες καταστάσεις, τις οποίες ενδέχεται να αντιμετωπίσει κάθε ταξιδιώτης-καταναλωτής στη διάρκεια ενός ταξιδιού στο εξωτερικού, μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν εύκολα χάρη στην εφαρμογή (Travel app) για κινητά, που δημιούργησε το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή, μέσω της οποίας μπορεί να αντληθεί πληροφόρηση για σειρά συναλλακτικών ή καταναλωτικών προβλημάτων.

Εκτός από τα ταξίδια για διακοπές, η εφαρμογή είναι επίσης πολύ χρήσιμη και για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, καθώς και για όσους φοιτούν στο εξωτερικό.

diakopes

 

Το Travel App παρέχει νομικές πληροφορίες σε 25 ευρωπαϊκές γλώσσες. Οι καταναλωτές μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους για καταναλωτικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν όπως, για παράδειγμα, θέματα που αφορούν την αγορά ελαττωματικών προϊόντων, ματαίωσης ή καθυστέρησης μιας πτήσης ή προβλήματα με την ενοικίαση αυτοκινήτων.

 

travel-496x330

Κατηγορίες του Travel App

Οι καταναλωτές μπορούν να επισκεφθούν τις εξής επιμέρους κατηγορίες ενημέρωσης από το Travel App: λιανικές αγορές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, διαμονή σε ξενοδοχείο, ιατρική περίθαλψη, αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, ταξίδια με λεωφορεία και πλοία. Υπάρχουν επίσης κάποιες συμβουλές σχετικά με το διαδίκτυο και χρήση κινητού τηλεφώνου στο εξωτερικό.

Επιπλέον στην εφαρμογή, ο καταναλωτής μπορεί να βρει τηλεφωνικούς αριθμούς και στοιχεία επικοινωνίας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή και των πρεσβειών.

 

Που μπορεί να βρει ο καταναλωτής το Travel App

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και λειτουργεί και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές με λειτουργικά συστήματα iOS, Android και Microsoft Windows.

7imeres.gr

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.