Ειδησεογραφικό site

Τραμπ για συμφωνία με Κιμ: Τον εμπιστεύομαι – Ίσως μετανιώσω του χρόνου

3.877

«Πώς είναι δυνατόν να πιστεύεις έναν δικτάτορα και δολοφόνο» ρώτησε τον Τραμπ ο Τζορτζ Στεφανόπουλος στην αποκλειστική του συνέντευξη

Η Βόρεια Κορέα θα προχωρήσει σε αποπυρηνικοποίηση, δήλωσε με βεβαιότητα ο Ντόναλντ Τραμπ σε αποκλειστική συνέντευξή του με τον Τζορτζ Στεφανόπουλος του ABC, λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση της ιστορικής συνάντησής του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και την υπογραφή της συμφωνίας.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου πώς είναι δυνατόν να εμπιστεύεται έναν ανελέητο δικτάτορα και δολοφόνο ο Τραμπ απάντησε: «Κι όμως, τον εμπιστεύομαι. Ίσως σε έναν χρόνο θα μου πάρεις ξανά συνέντευξη και θα σου πω ότι έκανα λάθος. Είναι πιθανό. Διαπραγματευόμαστε σε υψηλό επίπεδο. Πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν, όλα είναι πιθανά».

Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος υπενθύμισε στον Αμερικανό πρόεδρο όσα έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Βορέα, για στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, συνθήκες λιμοκτονίας του λαού και δολοφονίες συγγενών του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Τζορτζ, ενεργώ με βάση την κατάσταση που έχω στα χέρια μου. Αυτή είναι η κατάσταση που έχουμε στα χέρια μας, αυτό είναι το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε και μπορώ μόνο να μιλήσω με βάση την εμπειρία μου. Τον γνώρισα, μίλησα μαζί του. Αυτή η επαφή ξεκίνησε από πολύ νωρίς και ήταν πολύ έντονη. Πιστεύω πραγματικά ότι θέλει να κάνει να βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα. Πιστεύω ότι θέλει την αποπυρηνικοποίηση, χωρίς αυτή εξάλλου δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε. Ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από νωρίς και τώρα αυτό θα επιτευχθεί. Είναι πολύ σημαντικό».

Στη συνέντευξή του ο Τραμπ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης «θέλει να κάνει το σωστό». «Στη ζωή μου έχω κλείσει πολλές συμφωνίες με πολλούς ανθρώπους. Μερικές φορές τα άτομα που δεν εμπιστεύεσαι καθόλου αποδεικνύονται αξιόπιστα και εκείνα που εμπιστεύεσαι τελείως αναξιόπιστα. Πιστεύω ότι θέλει να κάνει όσα λέει», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν το συζητήσαμε αυτό. Δεν θα παίξουμε παιχνίδια πολέμου. Τα βρίσκω πολύ προκλητικά αλλά και δαπανηρά», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Ερωτηθείς αν στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Νότια Κορέα, ο Τραμπ είπε ότι «δεν το έφερε η κουβέντα», ενώ όσον αφορά την πρόσκληση που απηύθυνε στον Κιμ για να έρθει στις ΗΠΑ ανέφερε με ενθουσιασμό: «Θα μου άρεσε πολύ να έρθει στον Λευκό Οίκο. Ό,τι κι αν χρειαστεί για να γίνει αυτό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.