Ειδησεογραφικό site

Τραμπ: «Αργή» θα είναι η αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία

257

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η επιστροφή των στρατιωτών θα γίνει «με αργό ρυθμό» – «Αν κάποιος άλλος είχε κάνει εγώ στη Συρία θα είχε ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας»

Με αργούς ρυθμούς θα γίνει η επιστροφή των Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία, ανακοίνωσε μέσω twitter o Ντόναλντ Τραμπ,σημειώνοντας ότι εάν κάποιος άλλος είχε κάνει όσα ο ίδιος στη Συρία «θα είχε ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε σήμερα στο ζήτημα της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων, που έχει διχάσει την πολιτική σκηνή της χώρας του, επιμένοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει νικηθεί, γεγονός που δικαιολογεί την απόφαση που έλαβε.

«Το ΙΚ έχει πρακτικά εξαλειφθεί. Θα στέλνουμε με αργό ρυθμό τους στρατιώτες μας στο σπίτι, ώστε να ενωθούν ξανά με τις οικογένειές τους, πολεμώντας ταυτόχρονα ό,τι απέμεινε από το ΙΚ», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Περίπου 2.000 άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στη βόρεια Συρία, για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές και να εκπαιδεύσουν τις τοπικές δυνάμεις, στις περιοχές που ανακαταλαμβάνονται από το ΙΚ.

Πάντως από τον σχολιασμό του Τραμπ δεν έλειψαν και οι… μετριοπάθειες, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί ότι οι υπηρεσίες του στη Συρία είναι αρκετές για να τον αναδείξουν εθνικό ήρωα.

«Αν κάποιος άλλος πέραν του Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει αυτό που κάνω εγώ στη Συρία (…) θα είχε ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας», πρόσθεσε ο Τραμπ τονίζοντας ότι «τα αποτελέσματα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ απ’ όσο είχα προβλέψει».

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

If anybody but Donald Trump did what I did in Syria, which was an ISIS loaded mess when I became President, they would be a national hero. ISIS is mostly gone, we’re slowly sending our troops back home to be with their families, while at the same time fighting ISIS remnants……

18.2K people are talking about this

Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ήδη δηλώσει ότι η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από την περιοχή θα είναι «αργή και πολύ καλά συντονισμένη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.