Ειδησεογραφικό site

Τραγάκης… εν εξάλλω

107

Όσο προσεκτικοί και φειδωλοί στις δηλώσεις τους ήταν οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ αλλά και μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, τόσο πληθωρικός και αμετροεπής αποδείχθηκε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης προκαλώντας δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του κόμματος.

Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας ο κ. Τραγάκης εξέδωσε μία ανακοίνωση και έκανε τέσσερις δηλώσεις στις κάμερες εμφανιζόμενος κάτι μεταξύ προέδρου του κόμματος και ιδιοκτήτης της εκλογικής διαδικασίας.

Παρόλα αυτά όμως, και ενώ ευχαριστούσε συνέχεια τον κόσμο για την συμμετοχή του και απέδιδε εύσημα στον εαυτό του και στην ΚΕΦΕ για την διοργάνωση, ο κ. Τραγάκης μέχρι και σήμερα το πρωί που έκανε την τελευταία του δήλωση δεν ήταν σε θέση να πει τι ώρα θα δοθούν στην δημοσιότητα τα επίσημα αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

«Καλούμε όλους τους Νεοδημοκράτες να συμμετάσχουν στην κορυφαία εκλογική διαδικασία», ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση και ακολούθως έπαιρνε πολιτική θέση: «Η εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι υπόθεση που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και καθορίζει το μέλλον του τόπου».

Όταν είχε διαφανεί η μεγάλη συμμετοχή ο κ. Τραγάση ωσάν πρόεδρος ή έστω υποψήφιος για την προεδρία, είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους οπαδούς και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, που ήρθαν μαζικά και συγκινητικά σήμερα να τιμήσουν τη Δημοκρατία και να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να εκλέξουν Πρόεδρο και Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας». Ήταν όταν ανακοίνωσε την παράταση της διαδικασίας χωρίς όμως να είναι σε θέση να πει την ώρα των αποτελεσμάτων. Στο σχετικό ερώτημα ήταν κατατοπιστικότατος: «Όταν έχουμε επιβεβαιωμένα αποτελέσματα, θα σας τα ανακοινώσουμε».

Λίγη ώρα αργότερα, πάλι χθες το απόγευμα, ο κ. Τραγάκης έκανε και νέα δήλωση για να πει αυτά που είχε ήδη αναγγείλει και νωρίτερα: «Η προσέλευση η οποία παρατηρείται είναι απίστευτη. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ψηφίσει 325 χιλιάδες. Υπάρχουν δε εκλογικά τμήματα, αυτή τη στιγμή, που απέξω είναι 300 με 400 άνθρωποι και επιθυμούν να ψηφίσουν. Γι’ αυτό, με απόφαση της ΚΕΦΕ, παρατάθηκε η διαδικασία και η λήξη της ψηφοφορίας μέχρι τις 20.00». Με την ευκαιρία ευχαρίστησε, ωσάν να ήταν ιδιοκτήτης της διαδικασίας, για μία ακόμη φορά τον κόσμο: «Θα ήθελα επ’ ευκαιρία να ευχαριστήσω πραγματικά, για μια ακόμα φορά, εκτός από τους οπαδούς και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας… Κάναμε εκλογές, χωρίς καμιά διαφήμιση, χωρίς καμιά ανάρτηση και αυτό είναι μια μεγάλη μας επιτυχία».

Μετά το τέλος της διαδικασίας επανήλθε για να ευχαριστήσει τον… κόσμο του, δίχως να έχει κάτι καινούργιο να προσθέσει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις 400.000 Νεοδημοκράτες, οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες σήμερα. Ήταν πάρα πολύ μεγάλος ο αριθμός. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους μερικές χιλιάδες, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν, παρά το γεγονός ότι δώσαμε δύο παρατάσεις, γιατί η προσέλευση ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Επεξεργαζόμαστε τη ροή των αποτελεσμάτων».

Όσο για τα αποτελέσματα: «…Το συντομότερο δυνατόν που θα έχουμε ένα δείγμα, που θα αντικατοπτρίζει το πραγματικό αποτέλεσμα, θα σας το ανακοινώσουμε». Μόνο που ούτε το δείγμα υπήρξε ποτέ, ούτε η ανακοίνωση.

Με το ξεκίνημα της σημερινής ημέρας ο κ. Τραγάκης επανήλθε ευλογώντας τα γένια του για να ενημερώσει όμως ότι «το συντομότερο δυνατό» των αποτελεσμάτων θα είναι σήμερα το απόγευμα και… βλέπουμε: «Όπως γνωρίζετε, περάσαμε μια πολύ εξαντλητική νύχτα, η οποία συνεχίζεται βέβαια. Αργά το βράδυ εχθές, σας τόνισα ότι βάσει του καταστατικού μας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας βγαίνει από τις τηλεομοιοτυπίες – fax που μας στέλνουν οι κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές. Η ροή των fax συνεχίζεται ακόμα και τώρα και θα συνεχίζεται. Επομένως, επίσημο αποτέλεσμα θα έχουμε αργά σήμερα το απόγευμα».

Σε σχετική ερώτηση απάντησε αν υπήρξε καθυστέρηση απάντησε: «Όχι. Ήταν μια μικρή λογική, όχι καθυστέρηση… Το αποτέλεσμα, για να ξέρετε, θα είναι βεβαιωμένο και υπογεγραμμένο από όλους τους εκπροσώπους των υποψηφίων. Αργά το απόγευμα θα σας έχω οριστικό αποτέλεσμα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.