Ειδησεογραφικό site

Τουρκία: Ο Ιατρικός Σύλλογος επέκρινε την εισβολή στη Συρία και έμπλεξε με τη Δικαιοσύνη

48

Το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας επιβεβαίωσε την έναρξη μιας έρευνας, έπειτα από τη μήνυση που κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών εναντίον του

Η εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά έρευνα σε βάρος του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας (TTB) μετά τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν από μέλη του σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στη Συρία, οι οποίες προκάλεσαν την οργή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την έναρξη μιας έρευνας, έπειτα από τη μήνυση που κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών εναντίον του Ιατρικού Συλλόγου, διότι την Τετάρτη εξέδωσε ένα δελτίο τύπου όπου αποδοκίμαζε τις τουρκικές επιχειρήσεις υποστηρίζοντας ότι αποτελούν «πρόβλημα για τη δημόσια υγεία».

Ο Ερντογάν άσκησε δριμεία κριτική στο δελτίο τύπου, χαρακτηρίζοντάς το «επαίσχυντο».
Όπως έγραψε η εφημερίδα Hurriyet, η έρευνα στοχοθετεί 11 μέλη της κεντρικής επιτροπής του TTB, του διοικητικού οργάνου του συλλόγου.

Τα πρόσωπα αυτά βαρύνονται με υποψίες ότι «νομιμοποιούν τις ενέργειες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», «πλέκουν το εγκώμιο εγκλημάτων και εγκληματιών» και «προκρίνουν το μίσος», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ιατρικός Σύλλογος κατήγγειλε την Παρασκευή ότι δέχθηκε απειλές μετά τις επικρίσεις Ερντογάν.

Εκτός του δελτίου τύπου του TTB, μια ομάδα 170 προσωπικοτήτων, μεταξύ αυτών πρώην υπουργοί, ηθοποιοί και συγγραφείς, υπέγραψε μια επιστολή όπου απηύθυνε έκκληση υπέρ του τερματισμού του πολέμου. Η επιστολή εστάλη την περασμένη εβδομάδα στους βουλευτές, μεταξύ αυτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP.

Και σε αυτήν την περίπτωση, ο πρόεδρος της Τουρκίας καταφέρθηκε εναντίον των συνυπογραφόντων της επιστολής, αποκαλώντας τους «προδότες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.