Ειδησεογραφικό site

Του Τάσου Ευαγγελίου: Υπό διάλυση κράτος και ΕΛΑΣ

1.957

 

Εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, νονοί της νύχτας και πληρωμένοι δολοφόνοι ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς, μοιράζουν την πίτα της παρανομίας, με την πολιτεία να παρακολουθεί αμέριμνη και την ΕΛΑΣ να αδυνατεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο που λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις, ευρισκόμενη υπό καθεστώς διάλυσης και γενικευμένης απραξίας εξ αιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης.

Οι απλοί πολίτες φοβούνται ακόμη και να περπατήσουν στους δρόμους δεδομένου ότι ανά πάσα στιγμή ανεξαρτήτου ώρας μπορεί να βρεθούν μπροστά σε μια εγκληματική ενέργεια και να φανεί μια αδέσποτη σφαίρα όπως συνέβη με τη γυναίκα έξω από το δημοτικό όπου κάποιοι αποφάσισαν να σκοτώσουν έναν εκ των νονών της νύχτας την ώρα που πήγαινε τον γιό του σχολείο.

Η κατάσταση τείνει να καταστεί ανεξέλεγκτη. Η κυβέρνηση έχει «ευνουχίσει» την αστυνομία ενώ ταυτόχρονα φρόντισε από την πρώτη στιγμή να διαλύσει την ομάδα Δέλτα που μετείχε άμεσα στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος με έωλες κατηγορίες περί διαφθοράς.

Την ίδια στιγμή οι εντολές περί ανοχής έναντι της βίας μετατρέπουν τους αστυνομικούς σε απλούς παρατηρητές που από την πλευρά τους αποφεύγουν να αντιδράσουν με σθένος γνωρίζοντας πως δεν θα τύχουν της ανάλογης στήριξης ούτε από την φυσική ούτε από την πολιτική τους ηγεσίας.

Πολιτική ηγεσία που ασχολείται μόνο με το πως θα πραγματοποιήσει έκτακτες κρίσεις στην ηγετική ομάδα της ΕΛΑΣ Προκειμένου φεύγοντας το προσεχές διάστημα από τη διακυβέρνηση της χώρας να αφήσουν πίσω κάποιους δικούς τους ανθρώπους για όσο περισσότερο χρόνο μπορούν. Το ίδιο πράττουν άλλωστε συνολικά στο δημόσιο.

Όμως η Ελληνική Αστυνομία είναι από τα πλέον ευαίσθητα τμήματα. Επιφορτισμένη με το ρόλο της προστασίας του ύψιστου αγαθού της ασφάλειας σήμερα βρίσκεται απλώς παρατηρητής της πλήρους ανομίας που πλήττει άμεσα το σύνολο των πολιτών ανά την επικράτεια.

Τα φαινόμενα του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ νονών της νύχτας με τη χρήση πληρωμένων δολοφόνων παρατηρούνται σε όλες τις χώρες. Όταν όμως φτάνουν να γίνονται μπροστά στους πολίτες και ανεξαρτήτου ώρας δείχνουν πως το κράτος δεν λειτουργεί. Τελεί υπό διάλυση. Και κανένας δεν το παίρνει σοβαρά.

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.