Ειδησεογραφικό site

Του Τάσου Ευαγγελίου: Να δούμε τι θα σκαρφιστεί τώρα ο Πάνος!

1.972

 

Ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται στη θέση που έχουν βρεθεί όσοι στάθηκαν απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα με την οποία κυβερνά τη χώρα. «Ή είσαι μαζί μου ή εναντίον μου» του είπε χθες ο Πρωθυπουργός ζητώντας του να τον στηρίξει είτε εντός είτε εκτός κυβέρνησης. Αλλιώς, ψήφος εμπιστοσύνης από 151 ή εκλογές…

Η κατάντια της χώρας συνίσταται στο γεγονός πως δύο πολιτικοί που ορίστηκαν για να την κυβερνήσουν παίζουν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια στις πλάτες ενός λαού που βιώνει την πιο μακρόχρονη οικονομική κρίση. Η καμμενειάδα ξεπερνά σήριαλ και reality της τηλεόρασης μόνο που οι θεατές υφίστανται τις συνέπειες.

Με τους θεσμικούς παράγοντες της χώρας, που θα μπορούσαν να παρέμβουν, να περιδιαβαίνουν της πολιτικής σκηνής δήθεν αμέριμνοι επιχειρώντας να δοξαστούν κρυπτόμενοι αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους η κατάσταση δείχνει να επιδεινώνεται σε βάρος της ίδιας της επιβίωσης της χώρας.

Ούτε καν οι χθεσινές παραδοχές του Αλέξη Τσίπρα, που μεταξύ άλλων ανέφερε πως το κατηγορητήριο που πήγε στη Βουλή για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη σύσταση του ελληνικού κράτους» αυτό της Novartis, ήταν περίπου σαθρό φάνηκαν ικανές να προκαλέσουν αντιδράσεις.

Ούτε φυσικά η νέα στήριξη στον Πολάκη, το δόγμα του οποίου έχει υιοθετήσει και περιλαμβάνει συνεχείς επιθέσεις και πιέσεις προς τη Δικαιοσύνης προκειμένου να λειτουργούν τα όργανά της με βάσει τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, προκάλεσε κάποια αντίδραση.

Άλλωστε ουδείς αντέδρασε και όταν ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Σγουρίδης, αποκάλυψε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ένα μείζον εθνικό θέμα, όπως ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία, ώστε να καθυστερήσει η κατάθεση της συμφωνίας των Πρεσπών και να αποφευχθεί η έξοδος από την κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός έδειξε και χθες ότι είναι αποφασισμένος για όλα. Ακόμη και να αναγορεύσει ως δήθεν «ρυθμιστή» των εξελίξεων τον Πάνο Καμμένο στον αστερισμό του οποίου κινούμαστε πλέον όλοι.

«Αν ο Πάνος την Παρασκευή δηλώσει πως δεν στηρίζει την κυβέρνηση θα ζητήσω τη στήριξη 151 βουλευτών. Αν δεν τους βρω θα πάω σε εκλογές» είπε ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και προς το παρόν (;) υπουργός Εθνικής Άμυνας οφείλει να απαντήσει αν θα είναι ο νούμερο 151 ή όχι.

Αν θα είναι δηλαδή αυτός που θα επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει προς έγκριση στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών ή όχι. Δηλώνοντας στήριξη στην Κυβέρνηση η συμφωνία κατατίθεται στη Βουλή. Δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης πάλι η συμφωνία κατατίθεται. Και ψηφίζεται και στις δύο περιπτώσεις από τους πρόθυμους που έχουν βρεθεί.

Αν δεν δηλώσει ότι θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης είναι απέναντι στον Τσίπρα. Το πρόβλημα του Πάνου μεγάλο και κάτι πρέπει να σκαρφιστεί διότι και στις δύο περιπτώσεις, μονά ζυγά, ο Αλέξης κερδίζει ο ίδιος χάνει. Στο τραπέζι που έκατσε πρέπει να τραβήξει ένα χαρτί και να μην καεί.

Με τη στάση του την Παρασκευή μπορεί να διασώσει ο ίδιος κάτι η να προκαλέσει τον ολοκληρωτικό του εξευτελισμό.

Υ.Γ. Κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίσει το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι όσο άνετος φαίνεται απέναντι στον κυβερνητικό του εταίρο. Γνωρίζει πως εάν στριμώξει τον «φίλο» Πάνο μπορεί να υπάρξει και αντίδραση. Σε μια στιγμή μόνο είναι άλλωστε ικανός να το κάνει Κούγκι. Και το χειρότερο, να βρεθεί απέναντι και να πετάει πέτρες. Και όχι μόνο…

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.