Ειδησεογραφικό site

Του Μάνου Βουλαρίνου: Πώς ο Τέρενς ο Κουίκ έσωσε τα 12 παιδιά στην Ταϊλάνδη

1.730
Αυτό που πιθανόν να μην ξέρετε είναι πως το τέλος δεν θα ήταν καλό χωρίς έναν Έλληνα

Η ιστορία με τα 12 παιδιά στην Ταϊλάνδη είχε καλό τέλος και έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς διάσημους συμπολίτες μας να καλλωπίσουν τη δημόσια εικόνα τους ποστάροντας και τουιτάροντας λόγια κλισέ ανακούφισης που φανερώνουν το πόσο καλοί και ευαίσθητοι άνθρωποι είναι. Οι διάσημοι συμπολίτες θα πόσταραν και θα τουίταραν ακόμα κι αν η ιστορία είχε κακό τέλος αλλά, επειδή είναι καλοί και ευαίσθητοι άνθρωποι, προτιμούν να μην κάνουν μάρκετινγκ επί πτωμάτων παρά μόνο όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο.

Αλλά όλα αυτά μάλλον τα ξέρετε. Αυτό που πιθανόν να μην ξέρετε είναι πως το τέλος δεν θα ήταν καλό χωρίς έναν Έλληνα: Τον υφυπουργό εξωτερικών Τέρενς Σπένσερ Νικόλαο Κουίκ. Τον άνθρωπο που προσευχήθηκε με όλη του την πίστη στον Κύριο, την Παναγιά και κάποια θεότητα την οποία δεν γνωρίζει, προκειμένου να σωθούν τα παιδιά. Τον άνθρωπο που, μετά τη σωτηρία, δεν ξέχασε να πει ευχαριστώ και στον Κύριο και στην Παναγιά και στη θεότητα των Ταϊλανδών που άκουσαν τις προσευχές του και τις ικανοποίησαν. Αυτό το «ευχαριστώ» άλλωστε είναι που μας έδωσε να καταλάβουμε την εμπλοκή του στελέχους του κόμματος του Καμμένου Πάνου στην όλη ιστορία. Αυτό το «ευχαριστώ» είναι που πρόδωσε ότι είχε προηγηθεί κάποιο «παρακαλώ» που ικανοποιήθηκε.

Κάποιοι μη εξοικειωμένοι με την πρακτική της υπεργολαβίας μπορεί να παραξενευτούν με την επίκληση θεοτήτων από διαφορετικές θρησκείες, αλλά πρόκειται για μια συνήθη πρακτική στον κόσμο του μεταφυσικού. Ο πιστός −εν προκειμένω ο Τέρενς ο Κουίκ− προσεύχεται στις δικές του θεότητες, αλλά επειδή η προσευχή έχει να κάνει με τόπο στον οποίο δεν λατρεύονται οι θεότητες του πιστού, η δουλειά ανατίθεται στις θεότητες που δρουν στον τόπο αυτό. Με λίγα λόγια, ο Τέρενς ο Σπένσερ ο Νικόλαος ο Κουίκ προσευχήθηκε στον Κύριο και την Παναγιά και εκείνοι, ως αναρμόδιοι να δράσουν στη βουδιστική Ταϊλάνδη, ανέθεσαν τη δουλειά σε κάποια θεότητα των Ταϊλανδών. Ο λόγος που δεν γνωρίζουμε ποια είναι αυτή έχει να κάνει με το ότι στον βουδισμό υπάρχουν πολλές θεϊκές οντότητες και η γραφειοκρατία καθιστά αδύνατο το να μάθουμε σε ποια ανετέθη και ποια διεκπεραίωσε το αίτημα του Έλληνα υφυπουργού εξωτερικών.

Φυσικά υπάρχει και η πιθανότητα να μην έχουμε να κάνουμε με υπεργολαβία και ο Τέρενς ο Κουίκ να είναι bireligious. Δηλαδή άνθρωπος που πιστεύει σε περισσότερες από μια θρησκείες και άρα προσεύχεται σε θεότητες περισσοτέρων από μια θρησκειών. Σε αυτή την περίπτωση η προσευχή έγινε απευθείας και στο ορθόδοξο και στο ταϊλανδικό Πάνθεον (ελπίζω να είναι σωστή αυτή η ορολογία για τις βουδιστικές θεϊκές οντότητες).

Ό,τι από τα δύο κι αν συνέβη, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως αν δεν ήταν η προσευχή του συναγωνιστή Τέρενς, η τύχη των παιδιών ίσως να μην ήταν αυτή που είναι σήμερα και ίσως ο ίδιος, αλλά και χιλιάδες σελέμπριτιζ σε όλον τον πλανήτη, να ήταν αναγκασμένοι να διαφημίσουν τις ευαισθησίες τους εκμεταλλευόμενοι νεκρά παιδάκια. Θα το έκαναν αν δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αλλά θα το έκαναν με πολύ βαριά την ευαίσθητη καρδιά τους. Ευτυχώς είχαν στο πλευρό τους τον Κύριο, την Παναγιά και την άγνωστη θεότητα των Ταϊλανδών. Και φυσικά τον Τέρενς τον Σπένσερ τον Νικόλαο τον Κουίκ. Και μπράβο τους.

 

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.