Ειδησεογραφικό site

Του Μάκη Πολλάτου: Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ εξευτελίζει τα πάντα

1.986

Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που το πρωί συνομιλούν, συνεργάζονται και συναγελάζονται με τους Αμερικανούς διπλωμάτες, το βράδυ κάνουν πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, θέλοντας να καταγγείλουν την αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών. Διπρόσωποι; Κυνικοί; Ψεύτες; Οπαδοί της άποψης που θυμίζει ρουφιάνους και συμπυκνώνεται στο γνωστό «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»; Διχασμένες προσωπικότητες; Αριβίστες;
Ίσως ισχύουν όλα αυτά μαζί.

Εξευτελίζοντας τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, με τον δικό τους τρόπο, οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εξευτελίζουν τους εαυτούς τους. Ίσως κι όσους τους ανέχονται. Δείχνουν πάντως και το σημείο του εκφυλισμού της ελληνικής κοινωνίας. Σύμφωνα με όσα λένε οι ίδιοι οι Αμερικανοί, οι υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα είναι πιο συνεργάσιμοι, πειθήνιοι, σχεδόν δουλοπρεπείς, απ’ όλους τους προκατόχους τους, την ώρα που κοροϊδεύουν την κοινωνία ότι τιμούν το Πολυτεχνείο, δήθεν. Αίσχος και ντροπή.

Αυτό συμβαίνει πάντως σε όλη την καμμένη τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ. Ελεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και υπέγραψαν το πιο σκληρό πρόγραμμα. Υπόσχονταν σύγκρουση με τους γερμανοτσολιάδες και έγιναν οι ντάρλιν της Μέρκελ. Μας έλεγαν για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και έφεραν την κατάρρευση της οικονομίας. Μιλούσαν για εθνικοποίηση των τραπεζών και τις ξεπούλησαν στα ξένα funds. Δεσμεύονταν για αξιοπρεπείς μισθούς και έχουν κάνει τους Έλληνες δούλους των επιδομάτων.

Με αυτά που κάνουν, έχουν ξεφτιλίσει τα πάντα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που έχει παραδώσει και επισήμως τα Ίμια στους Τούρκους, δεν μπορεί να φτάσει στις βραχονησίδες, ούτε να πατήσει πάνω τους. Εχει όμως το θράσος να φωτογραφίζεται ενώ πετάει στεφάνι προς τα Ίμια στη μνήμη των ηρώων Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού, από στρατιωτικό ελικόπτερο.

Κι όποιος ψεκασμένος τσιμπήσει, τσίμπησε…

Και γενικώς, επειδή είναι πολύ μικροί για να κάνουν τομές και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, όσο αποκαλύπτονται οι πρακτικές τους τόσο πιο επικίνδυνοι θα γίνονται. Οι αποκαλύψεις για τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ και το πώς κατευθύνονταν κεντρικά από την Κουμουνδούρου δίνουν μια ιδέα για το πόσο αδίστακτοι είναι. Δεν θέλουν να λύσουν τα προβλήματα, δεν θέλουν να βελτιώσουν την κατάσταση, τους νοιάζει μόνο να τρομοκρατήσουν όσους δεν εξαγοράζονται ή δεν εκβιάζονται. Θέλουν να κερδίσουν τις εκλογές και θα κάνουν τα πάντα γι’ αυτό.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.