Ειδησεογραφικό site

Του Μάκη Πολλάτου: Η κάνναβη θα σβήσει το χρέος της Ελλάδας

482

Μήνες τώρα περιμένουμε τον Τσακαλώτο να ετοιμάσει το μεταμνημονιακό πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Η αναμονή έχει σημασία, έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι το σχέδιο δεν θα φτιαχτεί στο γόνατο. Μια φορά το δεκαπενθήμερο, λοιπόν, υπουργοί, μετακλητοί και κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ περιέφεραν τον Αλέξη Τσίπρα, τον πρωθυπουργό μας, από χωρίου εις χωρίον, από τη Θράκη στη Ρόδο και από τη Λέσβο στην Καλαμάτα, για να προετοιμαστεί το νέο πλάνο που θα ξανακάνει τους Ελληνες πλούσιους ή, έστω, θα τους βγάλει απ’ τη φτώχεια. Τελικώς, όπως μάθαμε από τον Γιουκλίντ Τσακαλώτο, εγένετο το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης που υποτίθεται ότι είχαν αποδεχθεί οι θεσμοί – έτσι μας έλεγαν οι… μαξιμιλιανοί.

Και τότε, έρχεται ένα παγκοσμίως… άγνωστο γερμανικό περιοδικό, το «WirtschaftsWoche», να ξαναρχίσει τη σπέκουλα ότι το ολιστικό σχέδιο του Τσακαλώτου είναι για τα μπάζα επειδή, λέει, προβλέπει επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ από φαρμακευτική κάνναβη και αυτά δεν γίνονται και κάτι τέτοια… ΣΥΡΙΖΟφοβικά. Και έφτασαν να πουν οι κουτόφραγκοι του… «Βίρτσαφτσβοχε» -περιοδικό που θυμίζει κάτι σε βούρτσες δεν μπορεί να είναι σοβαρό, έτσι δεν είναι Γιουκλίντ;- ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να σβηστεί το χρέος πουλώντας κάνναβη δεν αξίζει ούτε το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένο.

Οταν έμαθε ο Τσακαλώτος τις γερμανικές προκλήσεις, έγινε τούρμπο. Αυτός να ετοιμάζει ένα πρόγραμμα για να είναι όλη η κοινωνία φτιαγμένη σε high καταστάσεις -on board, που λένε και στην Πρέβεζα- και οι γερμανικές… βούρτσες να απαντούν ότι δεν υπάρχει το όνειρο για 1,5 δισεκατομμυριάκι από τη φαρμακευτική κάνναβη; Οι άσχετοι του «Βίρτσαφτσβοχε»! Αλλά τι να περιμένεις… Τα ίδια δεν είχαν κάνει οι… Γότθοι και οι Ούννοι στον Γιάνη όταν είχε προτείνει το παράλληλο σύστημα πληρωμών και τα perpetual bonds;

Βρε, παλιογερμανικές… βούρτσες, ο Τσακαλώτος δεν πούλησε τον ΟΣΕ 45 ολόκληρα εκατομμύρια; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να ξεφορτωθεί το λιμάνι Θεσσαλονίκης για 231 εκατ. ευρώ; Τα ξεχάσατε αυτά και τολμάτε να αμφισβητείτε ότι θα φέρει λίγο παραπάνω, κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ, από φαρμακευτική κάνναβη; Βρε αθεόφοβοι και άσχετοι, μόνο οι… επενδυτές του Μάρδα να ξεκινήσουν την καλλιέργεια μπάφου, το 1,5 δισ. θα το μαζέψει για πλάκα ο Γιουκλίντ. Πού να μπουν στο ολιστικό project της κάνναβης και οι φαρμακευτικές εταιρείες! Εκεί να δείτε μεγαλεία!

Καλά τα είπε ο Drug-ασάκις, ο κατ’ όνομα αρμόδιος να μιλήσει για τα θέματα αυτά. Πριν από την καθαρή έξοδο τα… συστήματα θα παίξουν βρώμικα παιχνίδια για να μη βγούμε από τα μνημόνια. Τα ίδια δεν έκαναν οι μερκελιστές και με τις γαλλικές φρεγάτες; Που ο Κουβέλης θα τις είχε φέρει ήδη στον Φλοίσβο, δίπλα στο θωρηκτό «Αβέρωφ», αλλά μας μπλόκαραν πάλι οι φιλελέδες του Βερολίνου αναγκάζοντας τους Γάλλους πουρκουάδες να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαδίδει fake news σχετικά με το leasing των Fremm; Στο τέλος θα δικαιωθεί ο μεγάλος τιμονιέρης… Πώς το είπε στους υπουργούς του; Προσοχή στα τελευταία μέτρα πριν το σκίσιμο του μνημονίου, ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ θα λέμε: Yes We Can-nabis…

 

 

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.