Ειδησεογραφικό site

Του Κώστα Στούπα: Κρατήστε τις μύτες κλειστές και τη χώρα όρθια…

1.994

 

Προχθές μια συμμορία μασκοφόρων επιτέθηκε με δολοφονικές προθέσεις στο αστυνομικό τμήμα της Ομονοίας, στέλνοντας αρκετούς αστυνομικούς στο νοσοκομείο. Δεν υπήρξαν συλλήψεις και η αρμόδια υπουργός εδέησε να επισκεφτεί το τμήμα, μόνο όταν έμαθε πως ήταν ο κ. Μητσοτάκης εκεί…

Χθες οι καθηγητές του ΕΚΠΑ έκαναν προσπάθεια  ανακατάληψης της αυθαίρετης κατάληψης αίθουσας του πανεπιστημίου από ομάδα αναρχικών, οι οποίοι τελικά επανακατέλαβαν τον χώρο.

Την προηγούμενη μέρα ομάδα νεαρών είχε εισβάλει στον πανεπιστημιακό χώρο όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος και είχε εγκλωβίσει τα μέλη στον χώρο για μια ώρα. Αυτό και τα περισσότερα από τα παραπάνω  στις ευνομούμενες πολιτείες τιμωρούνται αυστηρά.

Στη χώρα μας όμως οι δυνάμεις επιβολής του νόμου που είναι υπεύθυνες για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών έχουν «ευνουχιστεί» σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν να υπερασπίσουν ούτε τον εαυτό τους.

Η παράλυση του κράτους έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες και οφείλεται τόσο στην αναποτελεσματική λειτουργία λόγω πελατειακών δεσμεύσεων όσο και στην υποταγή στην αντικρατική «θολούρα» που εμπεριέχεται στην ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς.

Αυτό που συμβαίνει επί ημερών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η πλήρης υποστολή της σημαίας και κατάρρευση.

Η Χρυσή Αυγή σαν σανίδα σωτηρίας

Χθες επίσης ο αρμόδιος από πλευράς κυβέρνησης για τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, (έχει κατηγορηθεί από εισαγγελείς για παρέμβαση στο έργο τους) κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση πως έκανε σώου συλλήψεων όταν εξουδετέρωσε σε λίγες ώρες τη νεοναζιστική συμμορία μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Η υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, εξαιτίας της οποίας αποκαλύφθηκε η δομή εγκληματικής οργάνωσης που υπήρχε εντός κόμματος του Κοινοβουλίου, έχει κολλήσει κάπου στη δικαιοσύνη, αφήνοντας υποψίες για μικροπολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν την ανάγκη της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ακροδεξιού άκρου…

Η ενίσχυση της Ακροδεξιάς υποτίθεται πως θα αποδυναμώσει την Κεντροδεξιά μειώνοντας τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, έτσι ώστε να μείνουν ακέραιες οι ελπίδες του κ. Τσίπρα για κάποιο ρόλο την επομένη της επόμενης κυβέρνησης.

Ακροδεξιοί εναντίον σταλινικών…

Χθες παραιτήθηκε ο  κ. Κοτζιάς από το Υπουργείο Εξωτερικών μετά την αντιπαράθεση που είχε με τον Υπουργό Άμυνας στο προχθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Η διένεξη προέκυψε μετά την επίσκεψη Καμένου στις ΗΠΑ όπου ως μη όφειλε εξέφρασε δημόσια διαφορετική θέση για το «Μακεδονικό» από την επίσημη θέση της κυβέρνησης. Επίσης  έκανε γνωστή την προσφορά στις ΗΠΑ μερικών ακόμη στρατιωτικών βάσεων στην ελληνική επικράτεια, μεταχειριζόμενος ένα στρατηγικής σημασίας λεπτό και περίπλοκο ζήτημα με μικροπολιτική προχειρότητα.

Ο κ. Καμμένος στο Υπουργικό Συμβούλιο φέρεται να κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά για κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου των Εξωτερικών.

Εν τω μεταξύ πριν από μερικές μέρες έγινε γνωστό στον τύπο πως η υπηρεσία OLAF της Ε.Ε. που χειρίζεται υποθέσεις διαφθοράς ερευνά υποθέσεις διάθεσης κονδυλίων για τους πρόσφυγες στις οποίες εμπλέκεται και το Υπουργείο Άμυνας.

Βλέπε: Στο μικροσκόπιο της OLAF κονδύλι 52 εκατ. ευρώ προς το υπ. Άμυνας

Είναι φανερό πως το «τσίρκο» που ξεκίνησε την καριέρα του σαν αντισυστημικό και αντιμνημονιακό μέτωπο και κατέληξε μνημονιακότερο των μνημονιακών πνέει τα λοίσθια. Εν όψει του επερχόμενου τέλους ο ένας κατηγορεί και αποκαλύπτει τα άπλυτα του άλλου στη φόρα.

Κρατήστε τις μύτες κλειστές αλλά και τη χώρα όρθια

ΠΗΓΗ: capital.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.