Ειδησεογραφικό site

Του Γιάννη Σιδέρη: Υπάρχει και η ατομική προσφυγή στη Δικαιοσύνη για όποιον πολιτικό αδικείται

1.986

 

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος απειλεί τους βουλευτές το ΣΥΡΙΖΑ με μηνύσεις για κατάχρηση εξουσίας, και αγωγή για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης, καθώς το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ ουσιαστικά τον αθωώνει, αποτελεί τομή στην αντιμετώπιση της εξοντωτικής συκοφαντίας των Συριζαίων εναντίον όποιου δεν συντάσσεται μαζί τους.

Ήρθαν προτάσσοντας ένα ηθικό πλεονέκτημα που ουδείς τους το έδωσε και ουδείς τους το αναγνώρισε. Το χρησιμοποίησαν ως λεοντή και δόρυ για να επιτεθούν προ όλους, να κατασυκοφαντήσουν πρόσωπα, να σπιλώσουν υπολήψεις, να καταφερθούν επί δικαίων και αδίκων, να ποινικοποιήσουν και να εκχυδαΐσουν την πολιτική ζωή.

Ο ένας ανακάλυπτε πριν από τη Δικαιοσύνη, το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους είναι η NOVARTIS, για να αποδειχθεί ότι το «μεγαλύτερο σκάνδαλο» βασιζόταν σε μαρτυρίες κουκουλοφόρων που οι ίδιοι είχαν πιαστεί παρανομούντες και «τεκμηρίωναν» τις κατηγορίες τους με φράσεις όπως «μου είπαν, εκτιμώ, έμαθα, άκουσα, η αγορά λέει» και παρόμοιες… ατράνταχτης αποδεικτικής αξίας!

Υποτίθεται η επόμενη Βουλή θα ασχοληθεί με τα πεπραγμένα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και θα τους υποχρεώσει να λογοδοτήσουν. Εκ μέρους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ προσώρας διαφαίνεται η πολιτική βούληση. Ο Γραμματέας της Κ.Ο. της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι μετά τις εκλογές θα ανοίξουν τουλάχιστον δέκα εξεταστικές επιτροπές.

Δεν αμφιβάλουμε για το ευκταίον της πρόθεσης, αμφιβάλουμε για το δυνητικόν αυτής. Η εγχώρια πνευματική και καλλιτεχνική ιντελιγκέντσια (με υποδοχέα την εύκολη δημοσιογραφία), έχει αριστερόστροφη χροιά. Και σωστά κάνει, μόνο που ελλειπούσης εναλλακτικής πολιτικής προοδευτικής αριστερής δύναμης, προσδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να έχει, παρότι δεν τα έχει.

Έτσι ενώ ποιεί την νήσσαν στην ποινικοποίηση παρατάξεων και προσώπων, καθώς και στον ευτελισμό και την απαξίωση που επιχειρούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε όλη την μεταπολιτευτική πορεία τη χώρας (την καλύτερη που είχε ποτέ στην ιστορία της), θα εξεγερθεί με αγανάκτηση γιατί θα «ποινικοποιηθεί» η πολιτική ζωή, εάν αρχίσουν η εξεταστικές. Θα αρχίσουν τις αναλύσεις για τη γνωστή εκδικητική Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ που βρωμάει (όπως είπε ο Φίλης), που έρχονται με ρεβανσιστικές διαθέσεις απέναντι στους αγωνιστές που λαού, που τουλάχιστον προσπάθησαν. Θα αγανακτούν γιατί η Ελλάδα θα γίνει «ένα απέραντο δικαστήριο».

Δεν επιστρατεύουμε δημιουργική φαντασία για να τα γράψουμε αυτά. Απλώς το έχουμε ξαναδεί το έργο και έχουμε ξανακούσει τα επιχειρήματα το 1993, ενώ δεν τα ακούσαμε κατά το «βρώμικο 89». Τότε δεν ποινικοποιείτο η πολιτική, αφού εξυπηρετούσε το αριστερό ιδεολόγημα.

Επιπροσθέτως, τα σοβαρά προβλήματα που θα κληροδοτήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ίσως να έχουν δημιουργήσει τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που όντως να μοιάζουν πολυτέλεια οι εξεταστικές επιτροπές. Η χώρα ενδεχομένως να έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί.

Δεν είναι τυχαίο που ο κ. Τσίπρας έχει κάνει «Leitmotiv» την σύνδεση του κ. Μητσοτάκη με 4ο μνημόνιο. Με τη χώρα εκτός αγορών, παρότι βγήκαμε τυπικά (και κατά την κυβέρνηση πανηγυρικά) από τα μνημόνια, ο πρώην επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής κ. Λιαργκόβας προϊδεάζει για αυτό που έρχεται. Η ελληνική οικονομία αντέχει μέχρι τη Άνοιξη του ‘19, μετά η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει εκ νέου τα προβλήματα που έφεραν τα μνημόνια. «Εάν βρεθούμε ξανά στην ίδια θέση, δεν νομίζω να υπάρξει νέο μνημόνιο, αλλά θα μιλάμε για χρεοκοπία », υπογράμμισε προσφάτως.

Και στη χρεοκοπία, επειδή τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια δεν πρόκειται να ψηφίσουν εκ νέου πρόγραμμα από τα χρήματα των πολιτών τους, η λύση θα είναι το ΔΝΤ. Και τότε ο Τσίπρας θα ξανα-ανεβαίνει στα κάγκελα και θα φωνάζει «είχα προειδοποιήσει για τις προθέσεις του Μητσοτάκη».

Επειδή λοιπόν δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν έναρξη και περάτωση των εξεταστικών, και επειδή η υπεράσπιση τη αξιοπρέπειας του καθενός είναι ατομικό του δικαίωμά, ίσως θα πρέπει ο κάθε θιγόμενος να προσφεύγει κατά μόνας στα δικαστήρια, για να υπερασπίσει την τιμή και την αξιοπρέπειά του. Έτσι και ο κάθε καταγγέλλων θα αναλάβει την προσωπική ευθύνη των καταγγελιών του, χωρίς να υποκρύπτεται πίσω από συλλογικές αποφάσεις. Τα συλλογικά όργανα αποτελούνται από πρόσωπα και τα πρόσωπα φέρουν ατομική ευθύνη.

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.