Ειδησεογραφικό site

Του Γιάννη Σιδέρη: Ο Έλληνας πρωθυπουργός καταγγέλλει… τον Αλέξη Τσίπρα του 2015!

2.017

 

Το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό SPD, προσπαθώντας να συνέλθει από την καθίζηση, στην προσπάθειά του να ανιχνεύσει μια νέα πορεία, κάλεσε και τον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει στο συνέδριό του.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατακεραύνωσε τον λαϊκισμό (δεν είναι μπλακ χιούμορ) σε μια αλληλοαναιρούμενη αφήγηση, έτσι που κάθε ακροατής να αναρωτιέται αν έχει αλλάξει και πόσο από τον Τσίπρα του 2015, όπως θέλουν να πείσουν διάφοροι καλοθελητές πανεπιστημιακοί, ή αν υποδύεται τον «αλλαγμένο» προκειμένου να τύχει της ευμενούς διάθεσης των δανειστών.

Απομονώνοντας δύο πτυχές του λόγου του, εντοπίζουμε:

Αφού εισαγωγικώς τους ευχαρίστησε για την  αλληλεγγύη που έδειξαν στην Ελλάδα τόσα χρόνια (ευχαρίστησε αυτούς που ονόμαζε «κατακτητές»), ξεδίπλωσε την παλιά ψεκασμένη ερμηνεία για τη δημιουργία του χρέους, καταδεικνύοντας  ότι είναι ο ίδιος Τσίπρας που τον Μάρτη του 2010 χαρακτήριζε τον κίνδυνο χρεοκοπίας ως «παραμύθι με δράκο».

Έκτοτε, σε διάστημα οχτώ ετών, και αφού η χώρα εισήλθε σε συμπληγάδες, το μόνο που – δείχνει ότι – έμαθε, είναι πως ο δράκος δεν κατοικούσε στα παραμύθια αλλά στην οικονομική μας πραγματικότητα.  Ετερον ουδέν!

Στο κατά Τσίπρα ανάγνωσμα, στην εμφάνιση του χρέους δεν συνετέλεσε ο πανθομολογούμενος δημοσιονομικός εκτροχιασμός,  αλλά «λόγω μιας συστηματικής κλοπής πλούτου και αγαθών από τους πολλούς και προς όφελος μιας ελίτ που είχε καταφέρει να βγάλει τον πλούτο της στις τράπεζες του εξωτερικού»!

Είναι η συνέχιση του μυθοπλαστικού σανού που παρέχουν οι λαϊκιστές όπου γης, όπου ο αγνός, αθώος, πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος λαός, δυστυχεί γιατί οι ελίτ του έκλεψαν τα αγαθά του και τα μετέφεραν στο εξωτερικό. Και αυτά ο κ. Τσίπρας δεν τα είπε σε κάποια κομματική μάζωξη, αλλά σε συνέδριο ιστορικού ευρωπαϊκού κόμματος με διεθνή ακτινοβολία – και ακροατήριο.

Είναι νόμος, ότι αν δεν κατανοείς την αιτία δημιουργίας ενός προβλήματος δεν μπορείς και να το λύσεις. Ο κ. Τσίπρας βέβαια δεν είναι εξοπλισμένος με τον αρμόζοντα  θεωρητικό εξοπλισμό ώστε να το κατανοήσει, είχε όμως οικονομολόγους να ρωτήσει – και έχει ρωτήσει.

Σκοπίμως διαστρεβλώνει τις αιτίες της χρεοκοπίας προκειμένου να συσπειρώσει το αδαές στράτευμα σε έναν ανειρήνευτο αγώνα κατά αυτών που θεωρεί ότι του «έκλεψαν τη ζωή». Η ύστατη μάχη θα δοθεί στις εθνικές εκλογές, και  το στράτευμα πρέπει να προσέλθει ντοπαρισμένο με «ταξικό μίσος» κατά των ελίτ – αυτών που υποτίθεται ότι πολεμάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πέραν της συγκεκριμένης αφήγησης που εναρμονίζεται με την απλοϊκή «ταξική» ρητορική  της διεθνούς των λαϊκιστών, υπάρχει και η προσωπική του αναφορά. Προσπάθησε να αιτιολογήσει την “kolotouba”, την οποία έκανε όπως είπε «με καθαρό μυαλό».

Υποστήριξε ότι «η επιλογή εξόδου από την Ευρωζώνη και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ήταν η επιλογή της ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης προς όφελος μιας μικρής ελίτ, μια επιλογή που θα οδηγούσε σε βίαιη αναδιανομή πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω»! Με καθαρό μυαλό έλεγε ότι «το νόμισμα δεν είναι φετίχ» και «καμιά υποχώρηση για το ευρώ»!

Αυτά τα λέει τώρα  ανενδοίαστα γιατί γνωρίζει ότι οι οπαδοί του δεν θα του ζητήσουν  λογαριασμό. Γι αυτούς προέχει ο πόλεμος κατά των ελίτ που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω  και μας χρεοκόπησαν (οι Τσακαλώτος, Σταθάκης και Βαρουφάκης π.χ. τα έχουν και αυτοί έξω, αλλά αυτό μάλλον συμβαίνει στο πλαίσιο του ταξικού αγώνα κατά των ελίτ, που επιβάλει η αριστερή τους συνείδηση: Για να σαμποτάρουν τον ελληνικό καπιταλισμό).

Όμως με τη παραδοχή ότι κάνοντας την κωλοτούμπα απέτρεψε καταστροφή:

α) Καταλογίζει στο 62% που ψήφισε «όχι» ότι ψήφισε υπέρ του κινδύνου της ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης,

β) Διαψεύδει εαυτόν καθώς τότε ισχυριζόταν  ότι το «όχι» δεν ήταν ψήφος εξόδου από την Ευρωζώνη και επιστροφής στη δραχμή, αλλά σήμερα λέει το αντίθετο, παραδεχόμενος ότι ήταν ακριβώς αυτό!

γ) Δικαιώνει τους Μενουμευρώπηδες που ισχυρίζονταν  ότι εάν εφαρμοζόταν το «όχι» η χώρα θα βρισκόταν εκτός Ε.Ε.

Πολύ «γερμανοτσολιάς» αρχηγός έλαχε στους διάπυρους υπέρ του όχι, αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ . Και να σκεφθεί κανείς ότι οι ίδιοι έβριζαν σκαιότατα όλους αυτούς που έλεγαν αυτά που σήμερα παραδέχεται ο αρχηγός τους!

 

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.