Ειδησεογραφικό site

Του Γ. Σιδέρη: Ιλαροτραγωδία άνευ αρχών στην Ελλάδα, κλυδωνισμοί για λόγους αρχών στη Βρετανία

1.750

Ο Πάνος ξαναχτύπησε, καθώς ανοίχτηκε εμπρός του νέο πεδίο δόξης λαμπρό, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση. Αυτή τη φορά αντικείμενο η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο εκλογικός νόμος, καθώς σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ – Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, διεμήνυσε πως αντιμετωπίζει θετικά την ύπαρξη πλαφόν 3% για τη είσοδο των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Άγνωστο αν αποτελεί ένα από τα συνήθη πυροτεχνήματα που χρησιμοποιεί ως τροχιοδεικτικά προς το κοινό του. Ούτως ή άλλως και να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο, δεν θα έχει σημασία, δεν θα διακυβευτεί η εφαρμογή του, καθώς πληροφορίες φέρουν το ΚΚΕ να το ψηφίζει για λόγους αρχής.

Η στήλη ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τα τσαλιμάκια του Πάνου, γιατί δεν θεώρησε ότι οι λεκτικές αντιρρήσεις που εκτόξευε, από το θέμα της εκκλησίας και το τζαμί ως το σύμφωνο συμβίωσης και το Μακεδονικό, διακυβεύετο η σταθερότητα της κυβέρνησης. Αποτελείται από δύο κόμματα για τα οποία η εξουσία είναι αυτοσκοπός. Παρά τις εξωτερικές διαφοροποιήσεις σε θέματα «δικαιωματισμού» τα διέπει μια βαθύτερη πολιτισμική ομοιότητα με συνεκτικό στοιχείο τον τυχοδιωκτικό λαϊκισμό και την απαξίωση της αλήθειας και της ειλικρίνειας ως αρετές βίου.

Ωστόσο κρύβουν αυτή την ταυτότητα παρουσιάζοντας την εξωτερική τους «ετερότητα», η οποία καθησυχάζει και εκτονώνει τα εκλογικά τους ακροατήρια. Είναι εντυπωσιακή η παραδοξολογία των οπαδών τους στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτοί που συνεργάζονται με τους ΑΝΕΛ δεν βρίζουν μόνο τον Μητσοτάκη ως ακροδεξιό, αλλά πλέον και τη Φώφη, καταλογίζοντάς της ότι θα συνεργαστεί με τον ακροδεξιό Κυριάκο.

Για τους νουνεχείς πολίτες αυτή η «διαφορετικότητα» των κυβερνητικών εταίρων μπορεί να μοιάζει ιλαροτραγωδία, αλλά είναι ένα ακόμη στοιχείο που αποδομεί την εικόνα της χώρας στους ξένους συνομιλητές και τον διεθνή Τύπο.

Ο Αλέξης στη χώρα που παραιτήθηκαν δύο υπουργοί για το δημοψήφισμα

Και φυσικά η ιλαροτραγωδία θα συνεχιστεί με την «τριμερή» παρουσία Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, με τον Καμμένο να διαφωνεί και να παραβρίσκεται. Πριν από αυτή όμως, ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στο Λονδίνο προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Μέρκελ και η Ελλάδα καλείται για πρώτη φορά, επειδή τη χρειάζονται για το μεταναστευτικό.

Θα ήταν πολύ να ζητούσε κανείς από τον πρώην λάβρο αντιμνημονιακό, έλληνα Πρωθυπουργό να προβληματιστεί (να παραδειγματισθεί δεν το διανοούμαστε) από τα πολιτικά ήθη της γηραιάς Αλβιώνος, με τις παραιτήσεις δύο υπουργών: του Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον και του αρμόδιου για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.

Αφορμή ήταν η αποκάλυψη σχεδίου της κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο θέλει να διατηρήσει μια στενή εμπορική σχέση με τις Βρυξέλλες μετά το Brexit.

Ο Τζόνσον, υποστηρικτής του σκληρού Brexit, με επιστολή του προς την πρωθυπουργό Τερέζα Mέι επισημαίνει: «Οδεύουμε πραγματικά προς ένα καθεστώς αποικίας. Και πολλοί θα δυσκολευτούν να δουν τα οικονομικά ή πολιτικά πλεονεκτήματα αυτής της συγκεκριμένης διευθέτησης».

Αυτοί είναι πολιτικοί με ανεξίτηλες αρχές! Είπαν δημοψήφισμα και εννοούν δημοψήφισμα και σεβασμό στο αποτέλεσμά του. Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση… ας κλυδωνίζεται! Μπορεί να πέσει… ας πέσει! Σημασία έχει η προσωπική συνέπεια, το απαράβατο των προσωπικών αρχών !

Ανεξαρτήτως ποια γνώμη έχει ο καθένας για το Brexit, εμείς οι υπήκοοι της χώρας που εισήγαγε και κατοχύρωσε στο παγκόσμιο πολιτικό λεξιλόγιο τη λέξη «kolotoumpa», ζηλεύουμε την Βρετανία που διαθέτει τέτοιους πολιτικούς. Αλλά και τέτοιους πολίτες φυσικά, που απαιτούν από τους πολιτικούς τους να είναι συνεπείς με τις αρχές και τις διακηρύξεις τους!

Αν δεν ήταν έτσι οι πολίτες, δεν θα ήταν έτσι οι πολιτικοί της.

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.