Ειδησεογραφικό site

Του Γ. Παπαδόπουλου- Τετράδη: Έκοψε χιλιάδες θέσεις εργασίας για να δώσει το επίδομα!

2.030

Ακούγεται απίστευτο, αλλά η κυβέρνηση θυσίασε χιλιάδες θέσεις εργασίας και επενδύσεις για τα επόμενα δύο χρόνια, 2019 και 2020, σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους δανειστές, προκειμένου να εξοικονομήσει τα 710 εκ ευρώ για να μοιράσει ψηφοθηρικό επίδομα! Συνένοχοι σ αυτή την προεκλογική καμπάνια και στην επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, ο κύριος Ντομπρόφσκις και, φυσικά, ο φανερός υποστηρικτής της κυβέρνησης Πιερ Μοσκοβισί.

Αυτό αποκαλύπτεται από τον προϋπολογισμό που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και που πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Τρίτη στη Βουλή. Και αποκαλύπτεται επίσης στην πράξη και πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι αν είναι κάποιος που εφαρμόζει νεοφιλελεύθερη και ούτε καν φιλελεύθερη πολιτική αυτός είναι ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως αριστερός ΣΥΡΙΖΑ. Για τους ΑΝΕΛ δεν συζητάμε. Είναι εδώ και 4 χρόνια απλοί χειροκροτητές έναντι μηνιαίου παχυλού μισθού.

Προκειμένου να εξασφαλίσει, λοιπόν, τα 710 εκ ευρώ, που μοιράζει για ψηφοθηρία σ’ αυτούς που τους έχει αρπάξει 11 δις (!) ο κ Τσακαλώτος ζήτησε με επιστολή του στους πραγματικούς κυβερνήτες και εντολείς της ελληνικής κυβέρνησης να ΜΕΙΩΘΟΥΝ τα μόνα αναπτυξιακά έργα, που αναμενόταν να τονώσουν την οικονομία ΑΜΕΣΩΣ και να δώσουν ΑΜΕΣΩΣ δουλειές στον κόσμο της ανεργίας και της πρωταγωνίστριας πλέον «ευέλικτης εργασίας». Τα δημόσια έργα!

Και ζήτησε να παγώσουν και να μειωθούν όχι μόνο το 2019, αλλά και το 2020, τα χρήματα για δημόσιες επενδύσεις, δεσμεύοντας έτσι και την επόμενη κυβέρνηση! Και οι «θεσμοί», πρώην επάρατοι τροϊκανοί, συμφώνησαν φυσικά. Πού θα βρουν άλλο τέτοιο παλικάρι να κλείνει τις πόρτες στις ελληνικές δημόσιες επενδύσεις και στα ελληνικά δημόσια έργα; Και πού θα βρουν άλλο τέτοιο παλικάρι να στερεί από τους άνεργους Έλληνες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε υπεραπαραίτητα έργα υποδομής, που έχει άμεση ανάγκη η χώρα, αλλά και σε έργα συντήρησης των υπό κατάρρευση έργων υποδομής.

Για να καταλάβει ο αναγνώστης το μέγεθος της ανθρώπινης απώλειας σε εργασία, το πρώτο εξάμηνο του 2015, με την αβεβαιότητα χάθηκαν πάνω από 40.000 θέσεις στον τομέα των δημόσιων επενδύσεων, σε κάθε μορφή των οποίων αυτή τη στιγμή απασχολούνται πάνω από 500.000 άνθρωποι! Με 1.100.000 εγγεγραμμένους άνεργους και πάνω από 1.600.000 πραγματικούς, σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.

Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον αν ο κατά δήλωσή του μαρξιστής κ Τσακαλώτος εξηγούσε πώς γίνεται ένας μαρξιστής να εγκαταλείπει τον κατ εξοχήν πυλώνα της μαρξιστικής οικονομίας και λογικής, που είναι τα δημόσια έργα, και να παραχωρεί έτσι αυτόν το νευραλγικό εθνικό χώρο όχι μόνο στην απαξίωση και τη φτώχεια, αλλά ταυτόχρονα σε ξένους «επενδυτές».

Γιατί, φυσικά, οι κύριοι Ντομπρόφσκις και Μοσκοβισί ενδιαφέρονται για δύο πράγματα συναινώντας στο αίτημα Τσακαλώτου. Το πρώτο είναι να πληρώνει το ελληνικό κράτος τα τοκοχρεωλήσια του υπερχρέους στην ώρα τους και το δεύτερο να δημιουργείται χώρος για δουλειές από τις εταιρίες των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Ως εκπρόσωποι του υπερεθνικού οικονομικού και καθόλου πολιτικού κομιτάτου, που λέγεται Ευρωζώνη.

Και επισημαίνω το καθόλου πολιτικού, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση, και πολύ περισσότερο η ευρωζώνη, με πρώτη τη Γερμανία, αντιτίθενται ανοιχτά και σθεναρά στην πολιτική ένωση των ευρωπαϊκών κρατών. Κλείνει η παρένθεση.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει τα δημόσια έργα (και συνακόλουθα θα στερήσει τις αντίστοιχες χιλιάδες θέσεις εργασίας από τον πληθυσμό) κατά μισό δις για το 2019 και κατά μισό δις το 2010. Σύνολο 1 δις ευρώ, που μοιράζει σε αντιπαραγωγικό και φτωχοποιητικό επίδομα.

Αντιπαραγωγικό και φτωχοποιητικό, γιατί από την 1η Ιανουαρίου οι πολίτες που πήραν τα 200 ή 800 ευρώ εφ άπαξ θα κληθούν να πληρώσουν για το 2019 πάνω από 5.000 – 7.000 ευρώ σε φόρους και εισφορές, άμεσους και έμμεσους. Επειδή η φορολογική πολιτική δεν θα αλλάξει. Το έχει υπογράψει και έχει δεσμευτεί ο κ Τσακαλώτος για τα πλεονάσματα του 3,5% ως το 2022! Και θα πανηγυρίζουν όσοι είναι της αρπακόλας όταν και αν τους ξαναδώσει του χρόνου κανένα κοκκαλάκι 200 ή 800 ευρώ σε επίδομα. Από τα 5 χιλιάρικα που θα τους έχει πάρει για να τους δώσει την ελεημοσύνη!

Και δίπλα σ αυτή την εξαπάτηση- αρπαγή, η κυβέρνηση μοιράζει και 800 εκ ευρώ σε αναδρομικά των «ειδικών μισθολογίων» (παιδιά ενός ανώτερου θεού), τα οποία εμφανίζει ως απλοχεριά, ενώ είναι υποχρέωσή της από αποφάσεις δικαστηρίων! Επ’ ευκαιρία, μοιράζει και σε «ευγενείς» ομάδες καθηγητάδων και διπλωματών αναδρομικά, για τους οποίους δεν υπάρχουν αποφάσεις! Υπάρχει κλείσιμο του ματιού. Γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια άλλες ομάδες που δικαιούνται αναδρομικών, αλλά δεν είναι μεσοτοιχία με την εξουσία.

Το σημαντικότερο είναι ότι η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων έχει αρπάξει σε φόρους 11 δις ευρώ πάνω από τα 10 δις που ζητούσαν οι Ευρωπαίοι και επιστρέφει σαν ελεημοσύνη 900 εκ. ευρώ σε 1,5 εκ. από τα 7,5 εκ. πολίτες που είναι ο ενήλικος πληθυσμός των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων! Χωρίς οι 1,5 δικαιούχοι να είναι ντε και καλά φτωχοί!

Όλοι οι φοροφυγάδες που δηλώνουν όσα τους χρειάζεται για να μην περνάνε τα φορολογικά όρια και όλοι όσοι εργάζονται ή δεν εργάζονται, Έλληνες και ξένοι, αλλά έχουν καρτέλα στα δημόσια κιτάπια ως φτωχοί εισπράττουν το επίδομα! Ενώ, πραγματικά φτωχοί και φτωχοποιημένοι συνταξιούχοι, μισθωτοί, άνεργοι, πολύτεκνοι, μειονεκτούντες συμπολίτες μένουν έξω από την ψηφοθηρική πίτα.

Έτσι, με την άδικη και άνιση αρπακόλα του ελληνικού φοροκλεπτικού δημόσιου και την πρεμούρα της κυβέρνησης να μη χάσει τις εκλογές, πάνω από 6 (έξι) εκ. πολίτες πληρώσαν και θα ξαναπληρώσουν όχι μόνο την αχρείαστη λιτότητα μιας παλαιοκομματικής πολιτικής εξαγοράς ψήφων, αλλά και μια άδικη μοιρασιά αυτής της εξαγοράς!

Και θα πληρώσουν την αυξανόμενη πάλι ανεργία και τη μεγαλύτερη φοροαρπαγή εξ αιτίας της απουσίας επενδύσεων. Από πού θα βρει τα λεφτά το κράτος αν δεν παράγει έργα;

Ο Κέϋνς έβγαλε την Αμερική από την ύφεση, δημιουργώντας δημόσια έργα, έστω και εικονικά. Αρκεί να δημιουργούσε κλίμα και θέσεις εργασίας. «Σκάψτε τρύπες», ήταν το σύνθημά του. Θεμελίωσε στην πράξη τον κρατικό παρεμβατισμό στην λεγόμενη ελεύθερη οικονομία, σαν μοναδική αποδεδειγμένη την πράξη αποτελεσματική αντιμετώπιση της ύφεσης.

Δεν έχει κανείς απαίτηση από τον κ Τσίπρα να ξέρει τον Κέϋνς. Εδώ δεν ξέρει καλά- καλά τον Μαρξ. Και δεν έχει κανείς απαίτηση από αποδεδειγμένα τυχάρπαστους ξένους διαχειριστές να ξέρουν ότι η λιτότητα δεν αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη λιτότητα. Και με απουσία εργαλείων παραγωγής. Οι άνθρωποι την Ελλάδα θέλουν να αρπάξουν. Τον πλούτο της.

Ο κ Τσακαλώτος, όμως, δηλώνει μαρξιστής και μειώνει τις δημόσιες επενδύσεις για να μοιράσει επιδόματα! Αγνοώντας και τον Μαρξ και τον Μάο. Που ακολουθούσε την πολιτική «από το να μοιράζεις ψάρια στο λαό είναι πιο χρήσιμο να του μάθεις να ψαρεύει». Ταυτόχρονα, ο αρχηγός του θέλει να λέγεται και σοσιαλδημοκράτης αγνοώντας και τον Ρικάρντο και τον Κέϋνς!

Τελικώς, ο Μαρξ είχε δίκιο. Η πράξη τεκμηριώνει τη θεωρία. Και στην πράξη έχουμε να κάνουμε με απλούς, δουλικούς, απατεώνες εξουσιαστές.

 

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.