Ειδησεογραφικό site

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου: Θου Βου, φανερός πράκτωρ 000

1.999

 

Μπορεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να μην τα θέλουν τυφλωμένοι από ιδεοληψία, όμως κάποια άλλη σχολή, τους ενθουσιάζει.

Το είχαν όνειρο στους Συριζανέλ. Έβλεπαν στα παιδικά τους χρόνια τις ταινίες του James Bond και λίγωναν… Όχι μόνο τις πρόσφατες, αλλά τις παλιές με τον Σον Κόνερι. Ονειρευόταν ο Καμμένος να κατατροπώνει τον δόκτορα Νο. Ο Τσίπρας να διαλύει τον Goldfinger… Μόνο που αν κρίνει κανείς από τα έργα και τις ημέρες τους, αλλά και το γενικότερο στυλ, μάλλον ο Θου Βου που ενσάρκωνε ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος τους ταιριάζει περισσότερο. Και ας μην διαθέτουν το μπρίο του χαρισματικού κωμικού.

Αλήθεια, η σχολή των πρακτόρων, αν και εφόσον προχωρήσει η υπόθεση, θα λειτουργεί ως… ΑΕΙ ή ως ξένο κολλέγιο; Γιατί το έχουν και το σχετικό κόλλημα. Πιστοί στις ιδεοληψίες που στοχοποιούν την ιδιωτική εκπαίδευση, στην κυβέρνηση επιχειρούν μέσω της α λα καρτ συνταγματικής αναθεώρησης να «θάψουν» μακροχρόνια μία προοπτική που θα μπορούσε να  αναβαθμίσει την εκπαίδευση στη χώρα, αλλά και να προσφέρει πολύ σημαντικά έσοδα. Ίσως η μεγαλύτερη ζημιά που θα έχει προκύψει από την διακυβέρνηση των Συριζανέλ να είναι η «επίθεση» στην εκπαίδευση, με πολιτικό πιθανώς στόχο την υποβάθμισης της. Μία «επίθεση» που ξεκίνησε από το πρώτο κιόλας εξάμηνο της διακυβέρνησής τους. Και συνεχίζεται…

Ειλικρινά το ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν είναι κατανοητό, γιατί το πολεμούν με τόση μανία ανακαλύπτοντας ταξικά δήθεν άλλοθι. Μα οι ίδιοι δίνουν ταξική χροιά στην υπόθεση! Ίσως γιατί συνηθισμένοι να ελέγχουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων ως αιώνιοι καταληψιες φοιτητές, φοβούνται και δαιμονοποιούν ό,τι δεν θα μπορούν να υποτάξουν. Κι έτσι προφασίζονται ότι τάχα η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων θα βλάψει τη δημόσια εκπαίδευση. Ήμαρτον…

Τελικά σε αυτή τη χώρα δεν πλήττει κανείς ποτέ. Δεν έχει άδικο ένας φίλος που υποστηρίζει ότι αν διαθέτεις την οικονομική άνεση, αυτή η χώρα σου προσφέρει μία διαρκή κωμωδία. Ή μάλλον φαρσοκωμωδία.

Αφιερωμένο λοιπόν, μια και ο χαβαλές περιοδεύει, στον υπουργό Άμυνας και τον πρωθυπουργό το τραγουδάκι από την ταινία του Θανάση Βέγγου:

«Των πρακτόρων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ. Και οι καλοί της μαθηταί δεν ξεκουράζονται ποτέ»

ΠΗΓΗ: capital.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.