Ειδησεογραφικό site

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου: Κυβερνητική ιλαροτραγωδία

1.578

 

Αυτά που συμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου δεν έχουν προηγούμενο, όχι τουλάχιστον στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πηγαίνει αγκαζέ στα πανηγύρια και στις φιέστες για την έξοδο από τα Μνημόνια τις… ζυγές μέρες του μήνα. Τις… μονές ο κυβερνητικός εταίρος του Αλ. Τσίπρα, πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση γιατί διαφωνεί με τους χειρισμούς Τσίπρα-Κοτζιά για το «Σκοπιανό».

Το πρωί ο Π. Καμμένος δεσμεύεται ότι θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στην ελληνική Βουλή και το απόγευμα τον χαρακτηρίζει με δάκρυα στα μάτια τον καλύτερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης.

Πώς γίνεται, βέβαια, ο «καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης» να έχει συνομολογήσει με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ μια «κακή συμφωνία», που παραχωρεί στους βόρειους γείτονες τον όρο «Μακεδονία», μόνον ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ο… Ιονέσκο μπορούν να το εξηγήσουν.

Στην κρίσιμη αυτή καμπή για τη χώρα, μάλιστα, στον κυβερνητικό θίασο συμβαίνουν και άλλα επιθεωρησιακού τύπου ευτράπελα.

Όταν, φέρ’ ειπείν, ο Π. Καμμένος δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία γιατί είναι κακή και διαφωνεί με τον όρο «Μακεδονία», αυτό είναι «απολύτως σεβαστό» από το Μαξίμου, διότι είναι γνωστές οι ιδεολογικές διαφορές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ…

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, δηλώνει ότι η συμφωνία είναι κακή και το κόμμα του δεν πρόκειται να την υπερψηφίσει, τότε χαρακτηρίζεται ακροδεξιός, έρμαιο των «ακραίων» του κόμματός του.

Αυτοί οι χειρισμοί, που προσιδιάζουν σε ιλαροτραγωδία, ίσως να ήταν περισσότερο διασκεδαστικοί και λιγότερο δραματικοί εάν η χώρα δεν βρισκόταν υπό την ομηρία στην οποία έχει θέσει ο Π. Καμμένος τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.

Οι επόμενες εβδομάδες και μήνες είναι απολύτως κρίσιμοι για την Ελλάδα, η οποία έστω και στα χαρτιά βγαίνει από το τρίτο πρόγραμμα και φιλοδοξεί να σταθεί μόνη της απέναντι στις αγορές. Και σε αυτήν τη συγκυρία η εικόνα… καλοκαιρινής επιθεώρησης που εμφανίζει η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά ευνοεί αυτή την προσπάθεια.

 

 

ΠΗΓΗ: capital.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.