Ειδησεογραφικό site

Του Δημήτρη Παγαδάκη: Προπέτασμα καπνού

2.048

Ο τσαρλατανισμός είναι απαραίτητος για να περισώσει κανείς την ατζαμοσύνη του. Συναντάται σε μίζερα τσίρκο και παρακμιακά σόου όπου διάφοροι γελωτοποιοί και καταφερτζήδες σερβίρουν ακροβατικές “παπάτζες” στο εύπιστο κοινό. Τελευταία, το είδος αυτής της φενάκης έχει πέραση και στην κρατική τηλεόραση.

Εκεί όπου οι κομματικά στρατευμένοι κομπέρ μιας επικοινωνιακής σαπουνόπερας, στην απελπισία τους να υπηρετήσουν τις εντολές των αφεντικών τους μερεμετίζουν δολίως την άγνοια τους με άστοχες μπούρδες. Το χειρότερο,  επιχειρούν με αυτάρεσκους ιδεοληπτικούς ζογκλερισμούς συγκρίσεις ανόμοιων πραγμάτων.

Ανασύρουν, υποτίθεται, από τη χωματερή της ιστορίας τις αντιλήψεις -που ούτε καν τις γνωρίζουν -ενός Ιταλού αναθεωρητή του μαρξισμού και ιδεολογικού θεμελιωτή του φασισμού- παρομοιάζοντας τες  με τις τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ! Προφανώς το στίλβωμα με δήθεν θεωρητικό λούστρο κάποιων “ξύλων απελέκητων” χαρίζει κομψότητα στη προπαγάνδα.

Διότι μόνο σκοτισμένα μυαλά μπορούν να συσχετίσουν ένα φανατικό εχθρό του «καπιταλιστικού κράτους, του ατομικιστικού φιλελευθερισμού και του διεφθαρμένου Κοινοβουλευτισμού» με τον πρόεδρο ενός ευρωπαικού, δημοκρατικού κόμματος της ελληνικής βουλής. Αλλά δεν τους νοιάζει. Ντόρος να γίνεται, με το πλασάρισμα ανέξοδης «αριστεροσύνης» τους στα κορόιδα..

Ωστόσο αυτή η παράσταση έχει ξαναπαιχτεί. Με τους βολικούς πολωτικούς μύθους της,  το βερμπαλισμό των ρήξεων, την επανεπινόηση εχθρών, τη κατασκευή ενός ερεθιστικά διχαστικού πολιτικού κλίματος. Τώρα, όμως, αναβιώνει στη ξεπεσούρα της ως ξεθυμασμένη επιχείρηση χειραγώγησης του κοινού.

Στόχος της τρέχουσας κυβέρνησης που κουμαντάρει την  ΕΡΤ δεν είναι μόνο η εκτόξευση λάσπης στους πολιτικούς αντιπάλους της. Αλλά μέσω αυτής της συκοφαντίας μεθοδεύεται η συγκάλυψη και η συσκότιση  των νταλαβεριών της τάχα περήφανης “δρακογενιάς” με τους μισαλλόδοξους απογόνους του κάθε πούρου “γερμανοτσολιά” και του κάθε ολοκληρωτικού Ντούτσε.

Παρέα, άλλωστε,  πορεύτηκαν στις πλατείες των αγανακτισμένων κραυγάζοντας «να καεί το μπουρδέλο η βουλή». Αντάμα ταξίδεψαν σε ακριτικά νησιά βγάζοντας αγκαλιασμένοι σέλφι.  Επί των ημερών της “πρώτη φορά αριστερά” διακυβέρνησης αποτελματώθηκε η δίκη για τη δολοφονία  του Παύλου Φύσσα και ο καθ ομολογίαν του δράστης είναι αραχτός στο σπίτι του. Ψέματα;

Τσάμπα, λοιπόν, ο κόπος της φακιρικής σύνδεσης φασισμού και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναπόφευκτα, όσοι έχουν με πράξεις ή παραλήψεις “λερωμένη τη φωλιά” τους καλύτερα να βάλουν φίμωτρο στα συμβολικά μαντρόσκυλα τους. Γιατί αφού αυτά γάβγισαν με  χοντροκομμένη εκδικητικότητα οδεύουν πλέον, μπροστά στα μάτια των πολιτών, ακάλυπτα για μια άχαρη επικοινωνιακή εξαέρωση .¨Όπως ακριβώς εξατμίζονται, κάποτε, όλα τα προπετάσματα καπνού.

 

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.