Ειδησεογραφικό site

Του Δημήτρη Καμπουράκη: Α ρε κακόμοιρε Γρηγόρη (Λαμπράκη)

1.171

 

Που να το φανταζόταν κι ο Γρηγόρης, πως αντί για σύμβολο ενότητας του λαού απέναντι σε κάθε είδους φασισμό και παρακράτος, θα γινόταν κάποια στιγμή παίγνιο στα χέρια αδίστακτων αμοραλιστών και εργαλείο πολιτικής νομιμοποίησης των Κατρούγκαλων και των Πολάκηδων. Πάλι καλά που δεν αλλάξανε την παλιά ιστορική φωτογραφία του με το πανό, σβήνοντας την λέξη ΕΛΛΑΣ και βάζοντας στη θέση της τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, αν οι ΣΥΡΙΖΑίοι έχουν επιλέξει να πάνε σε εκλογές με τον Γρηγόρη Λαμπράκη ή τον Νίκο Ζαχαριάδη στην προμετωπίδα τους, με γεια τους με χαρά τους. Πάρτι θα κάνει ο Κυριάκος, καθότι οι τυμβωρύχοι λεφτά μπορεί να βγάζουν αλλά από δημόσια εκτίμηση πάσχουν. Ενίοτε δε καταλήγουν και στη φυλακή. Θυμάμαι λίγο πριν το ’81, η τότε ΝΔ είχε προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια εσωτερική εγκύκλιο του (τότε ακροαριστερού ΠΑΣΟΚ) που απαγόρευε να τοποθετούνται πορτραίτα του Ελευθερίου Βενιζέλου στα γραφεία του. Κόλαση είχε γίνει τότε επικοινωνιακά με τα μέσα της εποχής για να φύγουν οι κεντρώοι μακριά από τον Ανδρέα. Θυμάστε υποθέτω τι έγινε στις εκλογές του ’81. Και μη μου πείτε πως είναι μακριά γιατί μετά θα σας ρωτήσω τι έγινε και το ’63.

Θυμάμαι επίσης τις εκλογές του 2007, όταν το επιτελείο του Κώστα Καραμανλή προσπάθησε να αξιοποιήσει επικοινωνιακά μια δήλωση του Γιώργου που έλεγε «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Αντιστοίχως στις εκλογές του 2004, το ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει (δια της Διαμαντοπούλου που ήταν τότε εκπρόσωπος Τύπου) ότι παρακρατικοί παρακολουθούσαν τα γραφεία του, διάφορα στελέχη του και έκαναν υποκλοπές. Τα θυμάται κανείς αυτά; Όχι βέβαια, διότι τα σάρωσε η ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων και διότι αυτός που έχει τον αέρα της νίκης δεν αναχαιτίζεται με μπούρδες.

Αυτή την τύχη θα έχει και η ιστορία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Όσο κι αν ουρλιάζουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν επαναστατούν αυτοί που αμίλητοι δέχτηκαν και μνημόνια και περικοπές και ξεπουλήματα και πλειστηριασμούς, η επιστράτευση του ηρωικού Λαμπράκη δεν θα τους σώσει. Ίσα-ίσα, αν πάνε οι βουλευτές τους στα χωριά (που αμφιβάλω δηλαδή) και σε ερωτήσεις του κοσμάκη για την φορολογία αυτοί απαντούν για τον Γκοτζαμάνη και τα τρίκυκλα, τότε θα ξευτιλιστούν εντελώς και θα ησυχάσουμε μια ώρα αρχύτερα από δαύτους. Διότι ο κόσμος έχει χάσει πια την υπομονή του και αρχίζει να αντιδρά αλλόκοτα. Όταν ακούει τίποτα κουφά και παράλογα, εκεί που παλιότερα τα σκεφτόταν και τα ζύγιζε, σήμερα με το παραμικρό γυαλίζει το μάτι του. Ας το έχουν υπ’ όψη τους οι κυβερνώντες.

Κι επειδή από προχθές η ΕΡΤ κάνει ανά μισή ώρα αφιέρωμα στον Γρηγόρη Λαμπράκη και στη δήλωση Μητσοτάκη, παρακαλώ την διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης δύο πράγματα: Πρώτον, να βάλει το Ζ του Γαβρά να το ξαναθυμηθούμε και δεύτερον να μην ξαναπαίξει ολόκληρη την δήλωση Παπαδημούλη για το θέμα, διότι την έχουμε μάθει πια απ’ έξω κι ανακατωτά όπως τα νήπια ξέρουν το «χαρωπά τα χέρια μου χτυπώ».

 

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.