Ειδησεογραφικό site

Του Χρήστου Ν. Κώνστα: Σοκ στα ΑΤΜ μόνο για τους συνταξιούχους που πιστεύουν ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα

2.085

 

Περίμεναν Χριστουγεννιάτικο μπουναμά, πήραν ένα φτωχό υπερφορολογημένο φιλοδώρημα. Περίμεναν να δουν το «δίκαιο που γίνεται πράξη» και απλώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης που νοιάζεται μόνο για τους τίτλους των εφημερίδων της προπαγάνδας και αδιαφορεί για την ουσία όσων ψηφίζει.

«Συμβολική και σπουδαία μέρα» είχε χαρακτηρίσει ο Πρωθυπουργός, μέσα στη Βουλή, την ημέρα που κατέθετε την τροπολογία για την επιστροφή των αναδρομικών σε 125.600 συνταξιούχους, εφαρμόζοντας την απόφαση των δικαστηρίων.

Καλομαθημένοι από τα αναδρομικά που είχαν εισπράξει επί Νέας Δημοκρατίας (το πρώτο 50%), 100.000 απόστρατοι και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι δικαστικών, γιατροί ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί περίμεναν την επιστροφή του συνόλου των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών.

Η κυβέρνηση όμως αλλιώς τα είχε υπολογίσει. Αφού έκανε «θόρυβο» ψηφίζοντας ένα-ένα τα δήθεν «θετικά μέτρα» της μεταμνημονιακής εποχής, αμέσως μετά επιδόθηκε στο προσφιλές της άθλημα. Αυτό της βαριάς, παράλογης και -κυρίως- παράνομης και αντισυνταγματικής υπερφορολόγησης.

Η κυβέρνηση εφάρμοσε όλες τις φορολογίες, κρατήσεις και ασφαλιστικές εισφορές που έχουν ήδη κριθεί από τα Δικαστήρια παράνομες και αντισυνταγματικές.

Γι’ αυτό τα ποσά που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων ουδεμία σχέση έχουν με τις μεικτές απολαβές τους.

Τα ποσά που θεωρητικά -νόμιζαν ότι- δικαιούνταν, απορρέουν από την αναπροσαρμογή συντάξεων και την πληρωμή, εν είδει εφάπαξ επιδόματος, των διαφορών που αφορούν συνολικά στο διάστημα από Αύγουστο 2012 ως και Ιούνιο του 2016, σύμφωνα με το νόμο 4575/2018 που ψήφισε η κυβέρνηση συμμορφούμενη με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη διόρθωση των αποδοχών τόσο στους εν ενεργεία όσο και στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων.

Τα δε ποσά που τελικά πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων υπέστησαν αναδρομικά όλες τις μνημονιακές μειώσεις που αναλογούν για το διάστημα από 1/8/2012 μέχρι και την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή μέχρι τον Μάιο του 2016. Επιπλέον επιβλήθηκαν κρατήσεις 6% για εισφορά ασθένειας και επιπλέον, 20% παρακράτηση φόρου.

Το εφάπαξ επίδομα που πήραν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 20% αλλά και σε ασφαλιστικές κρατήσεις επί της διαφοράς μισθού που θα έπρεπε να παίρνουν για το διάστημα Αυγούστου 2012-Δεκεμβρίου 2016.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι συνταξιούχοι κατάλαβαν τι σημαίνει … ΣΥΡΙΖΑ:

· Παχιά λόγια και μεγάλες υποσχέσεις και κατόπιν «με καθαρό μυαλό» «προσγείωση στην πραγματικότητα» και στην φριχτή αναδιανομή της μιζέριας ώστε να φτάσουν λεφτά για τα φιλοδωρήματα και άλλων κοινωνικών τάξεων.

Επί 4 ολόκληρα χρόνια οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εφαρμόζουν ακριβώς την ίδια πολιτική: Λένε ψέματα. Όσοι τους πιστεύουν φέρουν ακεραία την ευθύνη…

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.