Ειδησεογραφικό site

Του Ανδρέα Ζαμπούκα: Που πας φουκαρά Παπαδόπουλε; Κι είσαι κι από τα Τρίκαλα…

2.003

 

Ακόμα βρισκόμαστε σε φάση που η έκπληξη αποτελεί τρόπο αντίδρασης στην παράνοια του πολιτικού κόσμου. Μπορεί όμως, να είναι και το τελευταίο στάδιο πριν από το διάστημα μακροπερίοδου μηδενισμού.

Για όσους φίλους πιστεύουν ότι οι περίεργες συμπεριφορές κοστίζουν πολιτικά στους πρωταγωνιστές, έχω την αίσθηση ότι κάνουν λάθος. Το πιθανότερο,είναι ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Γιατί δια της πρόκλησης, διογκώνεται ακόμα περισσότερο, στις συνειδήσεις της πολιτών το εκτόπισμα της ιδιαιτερότητας.

Οι «ιδιαιτερότητες» όμως αυτές πληθαίνουν όσο περνάει ο πολιτικός χρόνος. Μπορεί ο Πάνος Καμμένος και ο Πολάκης να μεσορανούν στο στερέωμα του «πολιτικού σουρεαλισμού» αλλά πίσω τους υπάρχουν κι άλλοι «ημίθεοι» που ψάχνουν την ευκαιρία να αννέβουν στο σανίδι και να δραματοποιηθούν.

Παρόλα αυτά, ο ΥΕΘΑ αναδεικνύεται ως ο πιο ποιητικός όλων των συμπρωταγωνιστών του. «Έβαλαν αυτόν τον φουκαρά από τα Τρίκαλα, τον Παπαδόπουλο να με χτυπήσει ο οποίος είχε φέρει κάτι ρουσφέτια στρατιωτικά και του είπα αγόρι μου φύγε δεν κάνουμε πλέον ρουσφέτια. Έλεγαν στον φουκαρά ότι ο Καμμένος ανοίγει νέες βάσεις», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ!

Ο Παπαδόπουλος είναι κυβερνητικός βουλευτής που με την ψήφο του, κρατάει στην εξουσία τον Καμμένο. Και ο Καμμένος επίσης, στηρίζει μία κυβέρνηση στην οποία ο Παπαδόπουλος είναι αμειβόμενος βουλευτής. Τίποτα δεν τους εμποδίζει όμως να δραματοποιούνται δημόσια, επενδύοντας στο πολιτικό τους μέλλον. Ο μεν βουλευτής γιατί θέλει να θυμίσει στους ψηφοφόρους του ότι παραμένει αριστερός, ο δε υπουργός να δώσει άλλη μία παράσταση παντοδυναμίας και έμμεσου πολιτικού εκβιασμού στον Αλέξη Τσίπρα.

Εκείνο όμως που μου προξένησε εντύπωση από την επίθεση Καμμένου στον «φουκαρά» Σάκη, ήταν ο τόνος της φωνής του, όταν πρόφερε τη φράση «Παπαδόπουλε από τα Τρίκαλα…»! Τι εννοούσε δηλαδή ο υπουργός; Το να μην του αρέσει ο Σάκης μπορώ να το καταλάβω αλλά να μην του αρέσουν και τα Τρίκαλα; Ελπίζω να μην το πρόσεξαν οι Τρικαλινοί γιατί δεν τον βλέπω να εμφανίζεται σύντομα στην περιοχή…

Σε κάθε περίπτωση, η αλαζονεία του Πάνου Καμμένου, θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να απαντηθεί. Δεν πρόκειται όμως, να συμβεί. Ούτε από άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ούτε και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Για τον απλούστατο λόγο που θέλει τον ΥΕΘΑ κυρίαρχο, τουλάχιστον, μέχρι την συμπεφωνημένη προκήρυξη των εκλογών.

Αν όμως το παρακάνει; Αν ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και ύβρεως; Ούτε και τότε δεν πρόκειται να αντιδράσει κανείς. Γιατί είναι η πρώτη φορά, που η κυβερνητική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, είναι εξαρχής αποφασισμένη να διατηρήσει τη θέση της μέχρι τέλους. Να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που της δίνονται για να μην υπάρξει καμία απώλεια σε εξουσία και σε αποδοχές.

Δεν ξέρω αν πραγματικά έχουμε να κάνουμε με «φουκαράδες» αλλά έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους οι οποίοι – συνειδητά και ασυνείδητα- αναρριχήθηκαν στην εξουσία εκχωρώντας κάθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στο πολιτικό θάρρος. Θέλετε να τους πείτε φουκαράδες, θέλετε καιροσκόπους, το ίδιο είναι. Σε καμία περίπτωση, όμως δεν μπορούν να ξεπεράσουν σε αμοραλισμό, κυνισμό και τυχοδιωκτισμό τον Πάνο Καμμένο.

Εκείνος διατηρεί ακόμα, το «ηθικό πλεονέκτημα» του ανεξάρτητου, του γνήσιου Έλληνα, του καλού χριστιανού και του σπουδαιότερου πατριώτη. Κι αυτό δεν το κατέκτησε χθες. Το καλλιεργεί και το συντηρεί για δεκαετίες, με τη βοήθεια όλων των απανταχού θαυμαστών του. Οπότε που πας βρε φουκαρά Παπαδόπουλε; Πας να τα βάλεις με τον παλιό; Και είσαι κι από τα Τρίκαλα…

 

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.