Ειδησεογραφικό site

Του Άγη Βερούτη: Κοροϊδία ξανά

2.052

 

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής προειδοποιεί: «οι δημοσιονομικοί στόχοι από φέτος μέχρι και το 2022 είναι διπλάσιοι από τον περσινό στόχο» καθώς και ότι «οι στόχοι αυτοί ορίζονται σε όρους πρωτογενούς πλεονάσματος και συνεπώς δεν επηρεάζονται από την ελάφρυνση των χρηματοδοτικών αναγκών που εξασφάλισε η απόφαση ρύθμισης του χρέους».

Όποιος έχει έστω και την ελάχιστη αντίληψη του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην πραγματική οικονομία, μπορεί να καταλάβει ότι από το 2019 ως το 2022 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ναρκοθετήσει την οικονομία με υπογεγραμμένα Μέτρα τα οποία θα προκαλέσουν τον στραγγαλισμό της παραγωγικής τάξης, με αντάλλαγμα να αφήσει ανέπαφους όποιους σιτίζονται από το δημόσιο ταμείο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει πραγματοποιήσει προσλήψεις στο Δημόσιο που ξεπερνούν αριθμητικά τους 30.000 υπαλλήλους.

Δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει επίσης το γεγονός ότι υπό τη διακυβέρνηση του παρόντος θιάσου που υποδύεται την κυβέρνηση, σχεδόν όλες οι λειτουργίες του κρατικού μηχανισμού έχουν επιδεινωθεί, στο σημείο να φτάσουμε σήμερα να θρηνούμε τουλάχιστον 93 νεκρούς ανθρώπους από την εθνική τραγωδία που κατέληξε να είναι η πυρκαγιά που έκαψε το Μάτι και μέρος της Ραφήνας.

Χωρίς μεγάλη δυσκολία μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το γενικότερο αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την κυβέρνηση μετά την καταστροφική για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία με την ΠΓΔΜ η οποία συγκεντρώνει το 83% της κοινωνίας με αντίθετη γνώμη, επί της οποίας ήρθε η εκατόμβη στο Μάτι η οποία συγκεντρώνει την κατακραυγή σύσσωμης της κοινωνίας για την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού τουλάχιστον να προειδοποιήσει εγκαίρως τους πολίτες να εκκενώσουν το μέτωπο της φωτιάς, αλλά και τη μετέπειτα απόπειρα των κυβερνώντων να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι δήθεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, λες και απευθύνονται σε χαχόλους οπαδούς τους.

Από την άλλη πλευρά η οικονομία ψυχορραγεί, με υπερφορολόγηση, κρεσέντο κατασχέσεων, πλειστηριασμών, μπλοκαρισμένων τραπεζικών λογαριασμών, και τα capital control να συνεχίζουν να είναι σε ισχύ εμποδίζοντας την φυσιολογική λειτουργία της οικονομίας. Το τραπεζικό σύστημα αιμορραγεί, ξεκοιλιασμένο από την ανεύθυνη οικονομική διακυβέρνηση Βαρουφάκη-Τσίπρα, του πρώτου εξαμήνου του 2015, ενώ τα νοικοκυριά βλέπουν ένα ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους, το οποίο ξεπερνάει το 50%, να πηγαίνει για πληρωμή του Υδροκέφαλου κράτους χωρίς όμως να απολαμβάνουν ανάλογες του κόστους του υπηρεσίες από αυτό.

Ο κόσμος κουράστηκε. Κουράστηκε να του λένε ψέματα. Κουράστηκε να προσπαθούν να τον εξαπατήσουν. Κουράστηκε να τον αρμέγουν. Κουράστηκε να τον αντιμετωπίζουν ως να ήταν ηλίθιος. Κουράστηκε να του παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα η οποία σε τίποτα δεν πλησιάζει εκείνα που ο ίδιος βιώνει στην καθημερινότητα του, σε μία οικονομία «τοξικό κοκτέιλ» στην οποία οτιδήποτε βρίσκεται εντός της απλά ψυχορραγεί.

Από την άλλη, ο κόσμος είναι καχύποπτος για το γεγονός ότι οι Έλληνες ολιγάρχες δείχνουν ιδιαίτερη συμπάθεια στην αριστερό-ακροδεξιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καταδεικνύοντας ότι οι δουλειές τους πάνε καλύτερα με την παρούσα κυβέρνηση από όσο προσδοκούν ότι θα πηγαίνουν μετά την αναπόφευκτη άνοδο στην εξουσία του Κυριάκου Μητσοτάκημε τις επόμενες εκλογές!

Δυστυχώς για εκείνους και ευτυχώς για την κοινωνία, δεν μπορούν πλέον να κοροϊδέψουν κανέναν. Το δόγμα της «κοροϊδίας ξανά» βρίσκει βουλωμένα αυτιά και καχύποπτους πολίτες. Άλλωστε οι κυβερνώντες τους έχουν κοροϊδέψει στο σύνολο όσων εκείνοι οι ίδιοι είχαν προαναγγείλει προεκλογικά και ως αποτέλεσμα δεν πιστεύει πλέον κανείς τίποτα από τα όσα μαγειρεύουν το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου.

Που μας φέρνει αυτό σήμερα;

Σε μια αρρωστημένη κατάσταση:

– η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και έχει απονομιμοποιηθεί στο μυαλό των ψηφοφόρων
– από την άλλη πλευρά η απόφαση του χρόνου διενέργειας των εκλογών αποτελεί προνόμιο του πρωθυπουργού ο οποίος μπορεί και να επιλέξει να εξαντλήσει την θητεία (ως του προσφέρει το θεσμικό πλαίσιο της Δημοκρατίας μας),
– ταυτόχρονα συνεχίζοντας την καταστροφή της χώρας δια πράξεων και παραλείψεων της κυβέρνησης του.

Από την παρελθούσα συμπεριφορά μπορούμε να περιμένουμε ότι η κυβέρνηση αυτή ενδιαφέρεται περισσότερο για τη νομή της εξουσίας παρά για το καλό της χώρας μας. Γι’ αυτό και το αναμενόμενο σενάριο θα είναι να προσπαθήσουν να κοροϊδέψουν ξανά την κοινωνία, με φιέστες για τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, ενώ η κοινωνία σκίζεται στις ραφές.

Είναι σαν να λένε στους πρώην ψηφοφόρους τους αυτό που ο ΥΕΘΑ ξεστόμισε στους πυρόπληκτους την πρώτη μέρα μετά την καταστροφή στο Μάτι, ότι δηλαδή εκείνοι φταίνε για τα δεινά τους.

Και άντε να είσαι στο 19% του εκλογικού σώματος που τον έπιασαν κορόιδο 4 φορές και έριξε ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη και μας έφεραν εδώ.

Οι υπόλοιποι τί φταίνε;

 

ΠΗΓΗ: capital.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.