Ειδησεογραφικό site

Του Άγη Βερούτη: Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κΑΝΕΛα

3.615

 

Αν ζούσε ο Ιονέσκο θα είχε παραιτηθεί από τη συγγραφική του ενασχόληση ως ανεπαρκής.

Αυτό που ζούμε δεν υπάρχει. Είμαστε η Χώρα του Υπαρκτού Σουρεαλισμού.

Το θέμα είναι το Σκοπιανό και η πρόταση δυσπιστίας.

Καταρχήν βγαίνουν οι ΑΝΕΛ την Τρίτη και λένε ότι είναι αντίθετοι στην συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Στηλιτεύουν τον κ. Τσίπρα ότι έδωσε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, κράζουν ως απαράδεκτο το ότι αναγνωρίστηκε Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες, και δεσμεύονται με κομματική πειθαρχία ότι ΔΕΝ θα ψηφίσουν την συμφωνία στη Βουλή!

ΓΕΛΑΝ οι πέτρες, αφού την Κυριακή ο κ. Τσίπρας θα δεσμεύσει την Ελλάδα ανεπιστρεπτί, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αντίθετη στη συμφωνία, ενώ εκείνος έχει ψηφιστεί μόνο από 1.925.904 Έλληνες ή λιγότερο από 19% των Ελλήνων.

Το 2008 ο Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη, πριν πάνε στο Βουκουρέστι ενημέρωσαν το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης και πήγαν με εθνικό μέτωπο πίσω τους να στηρίζει τις επιλογές τους.

Το 2018 ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύτηκε μια συμφωνία που καταργεί το erga omnes και επιτρέπει παρεκκλίσεις σε αυτό κατά τη βούληση των γειτόνων, ενημερώνει τη Βουλή εκ των υστέρων, και ετοιμάζεται να υπογράψει τη συμφωνία που θα δεσμεύει την Ελλάδα ανεπιστρεπτί δίδοντας και ιθαγένεια και γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες.

Τους Μακεδόνες (τους πραγματικούς) τους ρώτησε; Όχι φυσικά! Γι’αυτό και κατεβαίνουν σε συλλαλητήρια συνέχεια. Αλλά οι ΤσιπροΚαμμένοι δε νοιάζονται.

Αυτό που επίσης ξέρει ο κ. Καμμένος και η συμμορία του είναι πως με τον τρόπο που είναι στημένη η συμφωνία ισχύει ακόμη και αν δεν ψηφιστεί στη Βουλή.

Η Ελλάδα θα υποχρεούται να στηρίξει τα Σκόπια στην αίτηση για είσοδο στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, εφόσον οι Σκοπιανοί ψηφίσουν τη συμφωνία σε δημοψήφισμα. Η στήριξη προεξοφλείται εφόσον τα Σκόπια περάσουν το δημοψήφισμα και τις συμφωνηθείσες αλλαγές στο Σύνταγμα τους. Χωρίς να χρειάζεται ψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο!

Το κοινοβούλιο μετατρέπεται σε βιτρίνα για τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ που αντικατοπτρίζουν την εμφυλιοπολεμική αντίληψη περί Μακεδονικής εθνότητας, ξεχωριστής από την Ελλάδα, και ρίχνουν καύσιμο στις διεκδικητικές μπαρούφες των γειτόνων της ΠΓΔΜ.

Μια ευκαιρία θα είχαν μόνον οι ΑΝΕΛ να εμποδίσουν τη συμφωνία: να υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας του Κυριάκου. Εφόσον δεν την υπερψηφίσουν ουσιαστικά επικυρώνουν τη συμφωνία με τα Σκόπια, επιτρέποντας στον κ. Τσίπρα να δεσμεύσει ανεπίστρεπτα τη χώρα με την υπογραφή μιας διεθνούς σύμβασης ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας την Κυριακή.

Για την καρέκλα, ρε γαμ@το!

Σημειώστε καλά στο μυαλό σας αυτό που γράφω: οι ΑΝΕΛ ψηφίζοντας κατά της πρότασης δυσπιστίας δίνουν στον Τσίπρα το πράσινο φως να απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας!

Αλλά θεωρούν τη συμφωνία εναντίον της Ελλάδας και δεν θα την υπερψηφίσουν στη Βουλή. Λες και θα χρειαστεί μετά την Κυριακή!

Τώρα που θα έχουν τη μοναδική τους ευκαιρία να την αποτρέψουν, σφυράνε κλέφτικα!

Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κΑΝΕΛα!

 

 

ΠΗΓΗ: capital.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.