Ειδησεογραφικό site

Του Άγη Βερούτη: «Απατεώνες Είμαστε;»

2.014

 

Ο Υπουργός Άμυνας της ελληνικής κυβέρνησης κατηγορεί δημοσίως τον Υπουργό Εξωτερικών για αδιαφανείς διαδικασίες στη διαχείριση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ, και ταυτόχρονα ο Υπουργός Εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης (ως προχθές), ζητά δημοσίως να ελεγχθούν τα κονδύλια (μυστικά ή μη) που διαχειρίζεται ο εν ενεργεία Υπουργός Άμυνας.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι ως μέλη της κυβέρνησης, αμφότεροι έχουν προνομιακή πληροφόρηση αναφορικά με τις ενέργειες των συναδέλφων τους υπουργών. Πολύ ακριβέστερη δε συγκριτικά με την πληροφόρηση οποιουδήποτε άλλου στην ελληνική επικράτεια, πλην υπουργικού συμβουλίου. Αν μη τι άλλο διότι και οι δυο έχουν τους δικούς τους ανθρώπους διάσπαρτους στο σύνολο του κυβερνητικού μηχανισμού.

Οι άνθρωποι που κράζει ο ένας τον… άλλονα διαχειρίζονται χρήματα που μαζεύονται από αίμα και σάρκες των Ελλήνων φορολογούμενων. Και τώρα κατηγορούν ο ένας τον άλλον. Σύντομα θα μάθουμε και για ποια αδικήματα ή κακουργηματικές πράξεις αλληλοεκβιάζονται οι κ.κ. Καμμένος και Κοτζιάς.

Το σημαντικότερο αδίκημα όμως, είναι ότι ενώ προφανώς δεν έμαθαν προχθές για τα αδικήματα των συναδέλφων τους στο υπουργικό συμβούλιο αλλά τα ήξεραν από πρωτύτερα, έκριναν σκόπιμο να κρατήσουν κλειστό το στόμα τους προηγουμένως, και να αποκαλύψουν τα αδικήματα αυτά μόνον κατόπιν προσωπικής/πολιτικής διαφωνίας τους, η οποία και οδήγησε στον αλληλοεκβιασμό τους και τελικά στην αποπομπή του κ. Κοτζιά από την κυβέρνηση.

Η χρηστή διαχείριση κρατικών χρημάτων δεν είναι κάτι που αποκτά σημασία μόνο όταν αλληλο-αποκαλύπτουν δυο υπουργοί τα αδικήματα ο ένας του αλλουνού, και βγάζουν στη δημοσιότητα το φακέλωμα που έκαναν ο ένας για τον άλλον.

Η χρηστή διαχείριση των κρατικών χρημάτων ενδιαφέρει το σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας. Για να μαζευτούν αυτά τα χρήματα για τα οποία οι κ.κ. ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ κατηγορούν ο ένας τον άλλον, έχουν υπερφορολογηθεί εκατομμύρια Έλληνες και έχουν κατασχεθεί λογαριασμοί εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που δεν τους περίσσευαν να πληρώσουν ταυτόχρονα τις παράλογες απαιτήσεις του τερατομεγέθους κράτους μας και να θρέψουν την οικογένειά τους.

Αυτή η κυβέρνηση επέλεξε να καταστρέψει ανθρώπινες ζωές για να αυξήσει το κόστος του κράτους και για να πετάξει περισσότερα από €100 δισ. στην «περήφανη διαπραγμάτευση”.

Αυτή η ίδια κυβέρνηση, σε μια σύγκρουση ανάμεσα σε μέλη του υπουργικού της συμβουλίου έσπασε την Ομερτά μεταξύ των μελών της και αποκάλυψε ξεκάθαρα την απάντηση στην ρητορική ερώτηση της κ. Θεανούς Φωτίου: «ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ;”

Όταν την απάντηση δίνουν αναμεταξύ τους, περισσεύει οτιδήποτε έχει πει κανένας άλλος.

Ο ταλαντούχος κ. Πρωθυπουργός μας, ο οποίος μαίνεται ανούσια εναντίον του Κυριάκου που πρωτοεκλέχθηκε το 2004, για το σκάνδαλο της SIEMENS το οποίο έσκασε το 1999, τί ουσιαστικό έχει να πει για τις καταγγελίες εντός του υπουργικού του συμβουλίου;

Εκτός αν επιλέξει να αποδράσει δια των εκλογών, ο κ. Τσίπρας ως πολιτικά υπεύθυνος για όλα αυτά, έχει πολλά να μας εξηγήσει.

Το ότι «θρέψαμε καρπούς” δεν είναι μια επαρκής απάντηση για τον άνεργο των τελευταίων 5 ετών ούτε τον μικρομεσαίο που του μπλοκάρανε τους λογαριασμούς και θα του βγάλει το σπίτι στον πλειστηριασμό για 10 χιλιάρικα ως το τέλος του χρόνου, ο ταλαντούχος κ. Τσίπρας.

 

ΠΗΓΗ: capital.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.