Ειδησεογραφικό site

Του Άγη Βερούτη: 10+1 λόγοι γιατί ο Αλέξης δεν πρόκειται να γίνει ποτέ Ανδρέας

1.151

Πολύ ακούγεται τελευταία ότι ο Αλέξης είναι «ο νέος Ανδρέας» και πως θα συσπειρώσει τους Σοσιαλδημοκρατικούς της χώρας και άλλα τέτοια ευτράπελα.

Σύντροφοι σας έχω νέα!

Ο Αλέξης ούτε είναι ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ Ανδρέας, και ορίστε 10+1 λόγοι σταχυολογημένοι τυχαίως, γιατί αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί:

1. Γιατί ο Ανδρέας είχε τη δική του φωνή και δεν μιμούνταν κανέναν. Η φωνή του Αλέξη είναι τόσο διαφορετική, που όταν προσπαθεί να μιμηθεί τη φωνή του Ανδρέα ακούγεται σαν (τη μίμηση του Ανδρέα από) το Μητσικώστα.

2. Διότι ο Ανδρέας είχε αληθινό διδακτορικό στα Οικονομικά και την Φιλοσοφία από το Χάρβαρντ (1943), και όχι τιμής ένεκεν από Τουρκικό Πανεπιστήμιο. Ήταν δε στα 25 του ο νεώτερος καθηγητής του Χάρβαρντ στα Οικονομικά και αργότερα ένας από τους κορυφαίους καθηγητές Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, ενώ ο Αλέξης έκανε 10 χρόνια να πάρει το πρώτο πτυχίο μηχανικού στο ΕΜΠ με μεταγραφή από τη Βουλγαρία.

3. Γιατί ο Αλέξης δεν έχει λεφτά από την Ευρώπη για να μοιράσει όπως ο Ανδρέας, αλλά παίρνει κιόλας από αυτά που χρειάζεται ο κόσμος για να ζει.

4. Γιατί ο Ανδρέας ποτέ δεν δέχτηκε να τρέχει την οικονομία με πρωτογενή πλεονάσματα (διότι ήξερε πως καταστρέφουν την οικονομία και την ανάπτυξη), ενώ ο Αλέξης έχει υπογράψει να τρέχει η Ελλάδα με πρωτογενές πλεόνασμα ως το 2050. Μάλιστα εκείνους που ο Αλέξης πήρε μετά από το ΠΑΣΟΚ και τους έκανε υπουργούς, ο Ανδρέας τους είχε για δευτεροκλασάτα στελέχη που ούτε απέξω από τα υπουργεία του δεν τους άφηνε να περνούν.

5. Διότι ο Ανδρέας ήξερε πάντα ότι η θάλασσα έχει σύνορα, έχοντας υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επί Β’Π.Π. ενώ ο Αλέξης το έμαθε εκ των υστέρων. Μάλιστα ο Ανδρέας έστειλε τον Ελληνικό Στόλο να βυθίσει το “Χόρα” επειδή πέρασε εκείνα τα θαλάσσια σύνορα που ο Αλέξης δεν ήξερε ότι υπάρχουν.

6. Γιατί ο Ανδρέας συμμετείχε στην σχεδίαση της αρχιτεκτονικής της παγκόσμιας οικονομίας ως ένας από τα 5 μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην διεθνή διάσκεψη του Μπρέττον Γουντς, ενώ ο Αλέξης πήρε τον Βαρουφάκη για να του εξηγήσει πως δουλεύει η παγκόσμια οικονομία, ο οποίος δεν είναι καν οικονομολόγος. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε όλοι.

7. Γιατί ο Ανδρέας ακόμα και αν είχε πει ψέμματα, ποτέ δεν πιάστηκε, ούτε βγήκε ποτέ κανένας να τον φωνάξει “ΨΕΥΤΗ” σε δημόσιες εμφανίσεις του.

8. Γιατί όταν μιλούσε ο Ανδρέας γέμιζαν οι δρόμοι με 1 εκατομμύριο ανθρώπους, ενώ ο Αλέξης ούτε 100 στελέχη του κόμματός του δεν μπορεί να μαζέψει να τον ακούσουν.

9. Γιατί ο Ανδρέας ήταν πατριώτης και μιλούσε πάντα με την αντιπολίτευση αναφορικά στα Εθνικά Θέματα και γι’ αυτό τον εμπιστευόταν ο Έλληνας να τα χειρίζεται πατριωτικά και υπέρ της Ελλάδας, ενώ ο Αλέξης κάνει εθνική διπλωματία πίσω από κλειστές πόρτες.

10. Γιατί ο Ανδρέας ήταν αστός, κοσμοπολίτης, με αληθινά ένσημα και σήκωνε το τηλέφωνο και μιλούσε με τους ηγέτες των άλλων κρατών ως ίσος, ενώ ο Αλέξης χρειάζεται μεσολαβητές για να του κλείσουν ραντεβού.

+1. Γιατί αυτός δεν ξέρουμε ακόμη αν θα αθωωθεί από το Ειδικό Δικαστήριο.

 

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.